
Az országtorta neve, a Boldogasszony csipkéje a málna népies elnevezésére utal. A torta összes rétegében megtalálható a málna: egy torta több mint 600 gramm málnát tartalmaz. A rétegek között van egy roppanós, málnával átitatott piskóta, málnás-fehércsokis krém, citromos-bazsalikomos felvert ganache, málna lekvár és málnás meringue. A csipkét a torta tetején a citromos, bazsalikomos felvert ganache idézi, melyek közeit málna lekvár tölti ki. Liofilizált málnadarabokkal megszórt meringue-gekkel és zöldre színezett fehércsokoládé lapkákkal díszítik.

Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása

Gyuris László szegedi cukrászmester kreációja
A Kicsi Gesztenye elnevezésű torta ízvilágát a gesztenye alapozza meg, melyet a kellemesen savanykás áfonya és a mogyorós ropogós teszi teljessé. Az édesség tetejét cukormentes tejcsokoládé borítja, amit koronaszerűen vesznek körbe a csokoládé ívek. A hozzáadott cukor nélkül készült Kicsi Gesztenye szeletenként csupán 14,9 gramm szénhidrátot és 204 kalóriát tartalmaz, így a cukorbetegek számára is jó választás lehet.
Országszerte, cukrászdákban augusztus 18-tól lehet megkóstolni a tortákat.
Fotók: MTI/Balogh Zoltán
|