A Chilli Cuki tulajdonosa, Szmolenszky Zoltán ugyanis Cocco Mio termékével megnyerte a Gelato Festival Challenge magyarországi versenyét, és kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra.
![](/img-cikk/szmol3)
Idén már harmadszor került megrendezésre a Gelato Festival Challenge, ahol a Carpigiani fagylaltot készítők „csaptak össze”, hogy kiderüljön, kié a legjobb fagyi. A rangos díjak mellett a győztes a 2020-ban, az olaszországi Bolognában rendezendő Európa-bajnokságra is kijutott, ahonnan a két év múlva rendezendő világbajnokságra is kvalifikálhatják magukat a legjobbak. Idén Dunakeszi hatalmas sikert ért el, hiszen a város egyik kedvenc fagyizója, a Chilli Cuki fagylaltja, a Cocco Mio lett a győztes.
Magát a fagyit Szmolenszky Zoltán, az éppen tízesztendős Chilli Cuki tulajdonosa készítette, aki lapunknak elárulta, a kókusz régi nagy szerelem, és bárhol járjon a világban, ha betér egy fagylaltozóba, és ott látja a kínálatban, bizony nem hagyja ki.
![](/img-cikk/szmol2)
„A kókusszal nem igazán szoktak versenyen indulni, mert nehéz tiszta kókusz ízű fagylaltot készíteni. A Cocco Mio száz százalékos kókuszpüréből, malibulikőr és belga tejcsokoládé roppanós hozzáadásával készül, amit karamellizált pekándióval hintünk meg. Ez egy testes, tejes fagylalt, és a titka nem más, mint a minőségi összetevők” – avat be minket a titokba Zoltán.
Miközben megkóstoljuk hazánk legjobb fagylaltját, megtudjuk, hogy a verseny előtti utolsó egy hónapban rengeteget dolgoztak rajta, hogy elnyerje a végső ízét. Sikerült is a tökéletesítés, hiszen nemcsak a nagyközönségnek, hanem a készítőjének is ízlik, ami pedig elég nagy ritkaság.
„Természetesen a jövő évi Európa-bajnokságon is ezzel a fagylalttal kell indulnunk, ráadásul az íznek, valamint az összetevőknek is meg kell maradnia teljes egészében. Ugyanakkor egy minimális változtatás engedélyezett, például a fagylalt állagában. Tökéletesíteni szeretném még jobban, éppen ezért nem szégyellem, bizony meghallgatom más mesterek véleményét, és ha úgy látom, használom is őket” – jelentette ki a Chilli Cuki tulajdonosa.
Zoltán úgy véli, ahhoz, hogy ilyen sikeres legyen a fagylaltja, ahhoz egy olyan családi háttér szükségeltetik, ami neki szerencsére megvan, illetve azért is hálás a Sorsnak, hogy olyan alkalmazottjai vannak, akik úgy kezelnek mindent, mintha a sajátjuk lenne.
„Hogy mi a sikerünk titka? Odafigyelünk a vendégeink visszajelzéseire, illetve egyszerűen nem tárolunk fagylaltot, mindennap frissen kerül a pultba” – állítja Zoltán, aki hozzáteszi, naponta fél ötkor kel, és egészen kora délutánig folyamatosan készíti egy segítőjével a fagylaltot.
Molnár László Dunakeszi Polgár
|