2024. augusztus 12. hétfő - Klára Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink

Lapjainkat letöltheti itt!

Lapjainkat letöltheti itt!











Támogatóink








Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu
» Állások

2017. 12. 30.
Tíz éve vonzza a közönséget a váci forralt borfőző verseny

A Pro Urbe-díjjal kitüntetett Vendégvárók Váci Egyesülete az idei esztendőt a jubileumi forralt bor főzőversennyel búcsúztatta a város barokk főtéren, melyet a korábbi évek hagyományait ápolva december 30-án ezúttal is „elfoglalták” a jó kedvű baráti társágok, melyek hatalmas üstökben főzték közkedvelt italt.

A régió egyik legszebb adventi koszorúja

A vendéget már az első pillanatban lenyűgözte az elé tárulkozó gyönyörű látvány, a szeretet és az adventi várakozás meghitt hangulatát kölcsönző hatalmas koszorún világító négy gyertya fénye, a jégpályán köröző kipirult arcú korcsolyázók sokasága, a karácsonyi vásár faházaiban szorgoskodó kereskedők kulináris finomságait fogyasztók elégedettsége...

A kürtöskalács is sokak kedvence

A Zenepavilon mellett kialakított információs központban idén is – mint már oly sok éven át – a X. Forralt borfőző versenyt rendező egyesület elnöke, Fónagy István és váci rendezvények „örökös műsorvezetője, háziasszonya”, Fábián Nikolett egymás gondolatait remekül kiegészítve „vitték a szót”, melyből áradtak a derű, a jó kedv, a közösségi együttlét felemelő szépségét igényesen megformált szavakból építkező mondatok.

Fábián Nikolett és a Fónagy István

- A két vendégcsapattal és az adventi vásáron nyitva tartó faházak közösségével együtt tizennégy csapat, munkahelyi vagy baráti társaság nevezett be a jubileumi forralt borfőző versenyre – mondta érdeklődésünkre Fónagy István, a Vendégvárók Váci Egyesülete elnöke, aki örömmel jegyezte meg, hogy a vendégek folyamatosan érkeznek a főtérre, ahol délutáni órákban már több százan ízlelgették az illatos nedűt.

- Nagy öröm ez a számunkra, hiszen az év utolsó előtti napján is sokan tartják fontosnak a közösen, barátokkal, ismerősökkel eltöltött kellemes órákat. Gyönyörű a főterünk, csodálatos a hangulat. Nem kevesen vannak, akik külföldön dolgoznak, és meghívták angol, német, finn barátaikat, de van olyan is, aki pl. Kalocsáról választott magának feleséget, akinek tanárnő barátnője és családja is itt van.

De hosszasan lehetne sorolni a régi, visszatérő vendégeink névsorát. Idén is ellátogatott a rendezvényre barátaival az egykori kiváló labdarúgó, a Dunakeszin edzősködő Kriska Gábor is. A zsűri elnök asszonyát, Nagy Zsófiát Vác testvérvárosából, a felvidéki Ipolyságból kértem fel, aki elismert és neves gasztronómiai szakember. Ezzel is azt szeretnénk kifejezni, amit nap, mint nap hangsúlyozunk, hogy legfontosabb a közösségi összefogás.

Kriska Gábor és barátai

A Vendégvárók Váci Egyesülete számos – mondhatni országos hírű - rendezvényt szervez, melyek sorában ez immár a tízedik forralt borfőző verseny. Mit tapasztal, kezd beérni munkájuk gyümölcse?

- Úgy érzékelem, hogy igen. A közönség és a helyi médiumok mellett az országos sajtó is népszerűsíti a rendezvényt, a várost, amely a turisták számára kiváló, sok értéket kínáló célpont.

- Mint vendéglátó szakember hogyan értékeli a készítményeket? Jellemzően milyen az összetételük?

- Örömmel tapasztalom, hogy a csapatok nagy hangsúlyt helyeznek a minőségre. Többen vannak, akik biogyümölcsöt vagy csipkebogyót, aszalt mazsolával és szőlővel ízesítik a készítményt. Láthatóan az a cél, hogy a forralt borhoz hasonlóan a csapatok is kivívják a közönség elismerését. Vigyázz a cégér hírnevére.

- Önnek melyik a kedvence, ha elárulhatja?

- Természetesen, hiszen a cikk jóval a zsűrizés után jelenik meg. Szóval, melyik a kedvencem? Nekem a csipkebogyóval ízesített forralt bor nyerte el legjobban a tetszésemet.

- A jó hangulat mellett mivel díjazzák a legjobbakat?

- Jól mondta, a szervezők számára nincs nagyobb öröm, mint azt látni, hogy a versenyző csapatok és a több száz vendég remekül érzi magát. Bizton állíthatom, hogy a csapatok sem a díjakért, hanem az együtt töltött órák élményéért „szállnak ringbe”. Természetesen szerény lehetőségeink szerint kupákkal, és oklevelekkel ismerjük el a legjobbakat. De talán mindennél fontosabb, hogy idén is egy mozgássérült váci kisfiú gyógykezelését segítjük a forralt bor értékesítéséből származó pénzből. Ez a szép és igazán emberi ezekben a rendezvényekben – mondta Fónagy István mielőtt csatlakozott a zsűri tagjaihoz, hogy a vendégekhez hasonlóan ők is értékeljék a finom illatokat árasztó forralt borokat, melyek csábítóan töltötték be Vác főterét.

 



Vetési Imre (Dunakanyar Régió)
Fotó:KesziPress

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2024 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

| Következő 15 |