testvérvárosi együttműködés

Lengyelországból jöttek megnézni a diáknegyedet

Lengyel, magyar – két jó barát, hát még, ha testvérvárosi kapcsolatról van szó. Stary Sącz 17 éve lett Dunakeszi testvérvárosa, ahonnan Jacek Lelek polgármester 27 fős delegációval érkezett azért, hogy tapasztalatokat, jól bevált módszereket tanuljanak el. Éppen ezért megnézték az ügyfélszolgálatot, a Dunakeszi App applikációt és a szeptemberben megnyílt Dunakeszi Diáknegyedet is – írja a dunakeszipost.hu.

A delegációt Dióssi Csaba polgármester, Sipos Dávid alpolgármester és Kárpáti Zoltán külügyi kapcsolatokért felelős megbízott fogadta.

“Nagy megtiszteltetés, hogy polgármester úr ismét ellátogatott hozzánk. Mindenekelőtt pedig szeretnék gratulálni a választási eredményekhez. Nagyon drukkoltunk, mert úgy érezzük, hogy a két település jó kapcsolatot ápol és ebben polgármester úrnak oroszlánrésze van” – kezdte a köszöntőt Dióssi Csaba polgármester, aki gratulált az újraválasztott Jacek Lelek polgármesternek.

A lengyel kisvárost 12 éve polgármesterként irányító Jacek Lelek szintén gratulált Dióssi Csaba polgármester választási eredményéhez, valamint a Dunakeszi Diáknegyed felépítéséhez.

A delegáció első állomása az ügyfélszolgálat volt, ahol a részletekbe Keller Anikó aljegyző, az ügyfélszolgálat vezetője avatta be az érdeklődőket.

Ezt követően a főtéren megtekintették a testvérvárosokat ábrázoló kört, amelyen látható, hogy Stary Sącz melyik irányba és hány kilométerre található Dunakeszitől.


A diáknegyed helyszínén Dióssi Csaba polgármester elmesélte azt is, mennyit vártak a dunakesziek egy saját uszodára. “1990 után minden választási kampányban megígérték a politikusok, hogy lesz egy új uszoda. Végül 2017-ben, illetve most sikerült felépíteni 1-1 uszodát. Először a Gérecz Attila Tanuszoda, majd most a diáknegyed részeként a Dömötör Zoltán Dunakeszi Sportuszoda készült el, ahol már vízilabdázásra is van lehetőség. A résztvevőknek röviden ismertették a névadó, Dömötör Zoltán sikereit is, amelyről bővebben korábbi cikkünkben olvashatnak.

Ezt követően került sor a diáknegyed technikumi részének bemutatására, ahol Szekeres-Joó Eszter is fogadta a delegációt, majd Zentai Kati mutatta be a gimnáziumot, aki kiemelte, hogy hatalmas az érdeklődés a családok részéről, a diákok pedig nagyon élvezik, hogy itt tanulhatnak.

Az előadóterem láttán többen csodálkoztak, hiszen a legtöbb gimnáziumban nincs ilyen helyiség. Az igazgatónő kiemelte, hogy a továbbképzések során és az egész évfolyamot érintő tájékoztatók, események alkalmával tökéletes helyszín (a képen Zentai Kati a IV. Béla Király Gimnázium igazgatónője).

Zárásként a két polgármester azt is megbeszélte, hogy a lengyel csapat versenybe száll a III. Dunakeszi Mindmegeszin februárban. Ha ön is kedvet kapott hozzá, még leadhatja a jelentkezését, erről bővebben itt olvashat.

Még szintén érdekelheti...