aktuális

Hatalmas érdeklődés és hasznos programok!

Egy igazán csodálatos őszi napra virradt Dunakeszi október 12-én szombaton a Családi KRESZ nap extra rendezvény napján. A Szeretem Dunakeszit Egyesület szervezésében megalkotott esemény már harmadik alkalommal tanítja szórakoztatva a nagyérdeműt.

Az idei KRESZ nap több szempontból is felülmúlta a korábbiakat, így is kapta az extra elnevezést. A rendezvény új helyszínre költözött, a frissen átadott Dunakeszi Diáknegyed adott otthont a családi napnak, így egy új, impozáns helyen jelentősen nagyobb területen valósulhatott meg.

A nagyobb tér több lehetőséget adott a feladatok gyakorlására. Kibővített KRESZ parkok fogadták az érdeklődőket. Volt pedálos gokart futam, ami nagy sikernek őrvend évek óta és egy Dunakeszi épületekkel berendezett forgalmi szituációs pályán játszódott. Kiépítésre került egy óriási közlekedésbiztonsági pálya, ahol a lámpás kereszteződések, zebrák és alapvető táblafelimerési feladatok voltak a porondon. Egy másik területen a rollerezés beillesztése a közlekedésbe volt a feladat, a városban is nagy népszerűségnek örvendő LIME eszközökkel. Mindemellett a kisebb gyerkőcök sem maradtak le a vezetés élményéről, ők elektromos kisautóval tehették próbára magukat. A tartalmas vezetésgyakorlati feladatokat tovább tarkították a pályák között elérhető közlekedésbiztonsági vetélkedők, ahol a számos feladvány között még a kerékcsere rejtelmeibe bevonták a közönséget.

A számos szakmai program még izgalmasabbá tette az eseményt. A kedvenc a tűzoltóság interaktív oltási gyakorlata volt, de a füstszoba és a mentőszolgálati előadás is rengeteg érdeklődőt kötött le.

Nem maradtak el a családi nap állandó programjai sem. Jelen voltak a gólyalábasok, lufihajtogatók és a várva várt arcfestők is és kialakításra a került a Művész telep elnevezésű kreatív sziget is, ahol színezni, rajzolni és hajtogatni tudtak a családok egész nap.

A színpadon zajló szakmai beszélgetéseket többször is felváltották nagyon látványos táncos műsorok, így helyet kapott az eseményen a művészet is.

Újdonság volt még a mini autókiállítás is, ahol pár különlegesség között helyet kapott egy Magyarországon először bemutatott elektromos autó is a Kállay Autó jóvoltából.

A szervezőség kérésére többen is otthon hagyták autójukat és saját kerékpárral és rollerekkel jöttek a helyszínre, de délelőtt ingyenes kisvonattal is lehetett a helyszínre utazni, ami a Barátság úti lakótelepen a Kőrösi iskolától indult 20 percenként.

Szuper idő és rengeteg érdeklődő volt, így egy nagyon jó hangulatú és hasznos rendezvényt kapott ismét Dunakeszi.

Tasnádi István, Szeretem Dunakeszit

Még szintén érdekelheti...