aktuális

Székelykeresztúri diákok nézték meg Alagot, este pedig fergetes tánccal örvendezték meg a dunakeszieket

Dunakeszire ezúttal az egyik testvérvárosból, Székelykeresztúrról érkeztek felső tagozatos diákok, akiket esti fellépésük előtt Kerekes Dóra, a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény vezetője kísért végig Alagon.

“A testvérvárosi diákokkal az alagi tréningközpontot és Alagot tekintettük meg. A nagyállomástól indulva elmegyünk a repülőtérre, onnan megyünk be a tréningközpontba, ahol megnézzük, hogyan működik ma a telep és elmesélem nekik, milyen munka folyt itt régen, hány lovat tartottak. A végén, ha még belefér az időnkbe, az alagi villatelepet is megnézzük.”

A székelykeresztúri vendégeket dr. Kerekes Dóra, a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény vezetője kalauzolta végig Alagon, ismertette színes történetét

A dunakeszipost.hu kérdésére, hogy miért pont Alagra esett a választás, Dóra azt válaszolta, hogy annyira különleges része Dunakeszinek, hogy nemcsak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is rengeteg izgalmas témát kínál. “Két kedvenc része van Dunakeszinek, amit imádnak az itt lakók és a vendégek egyaránt, a lótelep és a Duna-part” – adott választ a helytörténeti gyűjtemény vezetője.

Kaszás Géza színművész, producer

Ezt követően a VOKE József Attila Művelődési Központba mentek a diákok, ahol Kaszás Géza színművész, producer tartott nekik előadást a Honfoglalásról.

Este pedig szintén a művelődési központban léptek fel a Székelykeresztúrról érkezett Mákvirágok táncosai a városi néptánc gálán, akik hatalmas sikert arattak. A Mákvirágok vezetője, Mátéfi Csaba a két csoport – kicsik és nagyok – fellépese között a Dunakeszi Polgár érdeklődésére elmondta, hogy óriási élmény volt a gyerekek számára a nagy hírű alagi lóversenytelep, a repülőtér és Dunakeszi számos nevezetességének a megtekintése.

A kép előterében Mátéfi Csaba, a Mákvirágok vezetője

 – Én már 30 éve, 1994 óta mindig örömmel jövök és hozom a fiatal táncosainkat Dunakeszire, mert itt mindig őszinte testvéri szeretettel fogadnak bennünket. Ma is csodálatos élményben van részünk – mondta a táncpedagógus, aki feleségével, Mátéfi Zitával együtt számos díjban, szakmai kitüntetésben részült a néptánc oktatás területén elért kimagasló eredményeik elismeréseként.

Péntek este is vastapssal ünnepelték tanítványaikat a dunakesziek.

Forrás: dunakeszipost.hu és Dunakeszi Polgár

Fotó: Kovács Zsolt és Tóta Krisztián

Még szintén érdekelheti...