aktuális

Biztonságos munka, egészséges élet – felelős vállalatirányítás a DDC-nél

Hazánk egyik meghatározó építőanyag-gyártójánál, a Duna-Dráva Cement Kft.-nél a társadalmi felelősségvállalás a cégfilozófia szerves részét képezi. A fenntartható működés kiemelt jelentőséggel bír a vállalat mindennapjaiban, tükrözve az anyavállalat értékrendjét. Legyen szó társadalmi, vagy környezeti felelősségvállalásról a DDC minden vállalat számára követendő példaként szolgál!

Felelősségvállalás minden szinten

A DDC számára kiemelten fontos a munkavállalók jólléte, melyet átfogó, felelős vállalatirányítással és biztonságos vállalati működéssel garantál. A vállalati mindennapi működése során az egészségvédelem prioritást élvez: ősszel a kollégák különféle egészségügyi szűrőprogramokon vehetnek részt, emellett a DDC munkavédelmi hetet is szervez, ahol a biztonságos munkavégzés fontosságára helyezik a hangsúlyt – mindez nemcsak a munkavállalók tudatosságát növeli, hanem erősíti a csapaton belüli kapcsolatokat is.

Fókuszban a munkabiztonság

A DDC a munkahelyi környezet és a munkafolyamatok biztonságos megvalósítására törekszik, melynek célja a munkavállalók egészségének és biztonságának megőrzése, valamint a balesetek és sérülések megelőzése. A Váci Gyárban például 5 éve nem volt munkakieséssel járó baleset, továbbá a Beremendi Gyár is több mint egy éve balesetmentesen üzemel. Emellett van több olyan betonüzem és kavicsbánya is, ahol a fennállás óta nem fordult elő munkahelyi baleset.

Együtt az árvízi védekezésben is

A Duna-Dráva Cement Kft. nevében őrzi hazánk legnagyobb folyóját, mely most drámai helyzet elé állította az országot. A Duna vízszintemelkedése komoly árvízveszélyt okozott Vác térségében is, ahol szeptember 17-20. között a DDC munkatársai is kivették részüket az árvízi védekezésből: a kollégák az agyagbányából 1250 tonna anyaggal segítették a gát meghosszabbítását a Burgundia városrészben. Emellett a DDC mintegy 20 fős önkéntes csapata több tízezer homokzsákot töltött meg, hogy közösen járuljanak hozzá az árvíz elleni védekezés sikeréhez és a térség megóvásához.

Fenntarthatóságból jeles

A Duna-Dráva Cement Kft. a fenntartható fejlődés elvével összhangban működik, amelyet a Társaság százéves cementgyártási hagyománya és nemzetközi háttere is erősít. A fenntarthatóság áthatja tevékenységét: korszerű, környezettudatos műszaki eljárásokat alkalmaz, „jó gazda” módjára kezeli a természeti erőforrásokat és folyamatosan fejleszti gyártási technológiáját.

Még szintén érdekelheti...