ünnep

Temesvári Istvánnak, a VSD leköszönt elnökének több évtizedes tevékenységét ünnepelték

Egy korszak zárult le Dunakeszi sportéletében, amikor Temesvári István, a Városi Sportegyesület Dunakeszi elnöke bejelentette visszavonulását. István 31 éves vezetői karrierjét ünnepélyes keretek között búcsúztatták a Dunakeszi Nyíltvizi Edzőközpontban, ahol a szakosztályvezetők, irodai munkatársak mellett Seltenreich József, a Dunakeszi Sportigazgatóság vezetője is részt vett.

Lindner Ádám, a VSD elnöke a múlt összegzésével nyitotta meg az ünnepélyes eseményt és elmondta, hogy Temesvári István neve összeforrt a Dunakeszin megvalósított sportfejlesztésekkel és közösségépítéssel. Pályafutása során, amely 1993-ban indult a Dunakeszi Kézilabda Klub edzőjeként, fáradhatatlanul dolgozott a helyi sportélet fellendítésén. 2000-ben választották meg a klub elnökének, majd 2005-ben a Dunakeszi Kinizsihez való csatlakozást követően vált a városi sportvezetés meghatározó alakjává.

Temesvári István karrierje során folyamatosan bővítette a sportegyesületet. Az egykori 5 szakosztály mára 25-re nőtt, és a klub tevékenysége országos elismerésben részesült, többek között tehetséges sportolók és élversenyzők nevelésében.

A helyi sportlétesítmények folyamatos fejlesztése, mint például a kézilabdacsarnok felépítése, szintén az ő nevéhez fűződik.

Az eseményen elhangzott búcsúüzenetében az új elnök mély tisztelettel szólt Temesvári Istvánhoz: „Temesvári István egy olyan életpályát hagy maga mögött, amely példát mutat minden jelenlegi és jövőbeli sportvezetőnek. 60 évesen, három évtizedet követően elbúcsúzni a VSD-től és a helyi sportélettől nem lehet könnyű, de amit felépített, az biztos alapot nyújt a további sikerekhez.”

Seltenreich József városi sportigazgató elismeréssel beszélt Temesvári István kiemelkedő sportvezetői tevékenységéről

Seltenreich József, aki szintén hosszú éveken keresztül dolgozott együtt Istvánnal, a búcsúbeszédében méltatta az elnök elhivatottságát és kitartását: „István mindig is hitt abban, hogy a helyi sportéletet nagyra lehet fejleszteni. Bár sokan szkeptikusak voltunk az elején, az idő őt igazolta: a VSD mára megkerülhetetlen tényező lett nemcsak a városban, hanem a megyében és az országban is.”

A rendezvény megható pillanata volt, amikor István 60. születésnapját is megünnepeltük. A résztvevők egy emberként köszöntötték őt, kifejezve hálájukat mindazért, amit a dunakeszi sportért tett az elmúlt évtizedek során.

Ahogy az új elnök is megjegyezte búcsúlevelében: „Te szoktad mondani, egyetlen az, ami állandó, a változás. A helyi sportélet is változik, de Temesvári István öröksége örökre része marad Dunakeszinek.”

Isten éltessen István sokáig, és köszönjük mindazt, amit az egyesületért tettél!

Somfai Krisztina

Még szintén érdekelheti...