aktuális

Kerékpárral az autómentes közlekedésért

Több mint 300 bringás tekert keresztül Dunakeszin, a mobilitási hét zárásaként rendezett biciklis felvonuláson. Gyermekek és szüleik, diákok és tanáraik csatlakoztak a mozgalomhoz, amelynek célja, hogy segítse az autómentes közlekedés ösztönzését.

A 4 éves Nimród is hősiesen és kitartóan tette meg a 2 és fél kilométeres távot pótkerekes kisbiciklijével, édesapja futó kísérete mellett. A katonadombi célban ő is örömmel fogadta a reggelit és a Dunakeszi szeletemet.

“Második éve csatlakozunk már az Európai Mobilitási Hét mozgalomhoz, az iskolások után idén már az óvodásokat is bekapcsoltuk a programba. A feladat az volt, hogy legalább négy napon át ne autóval járjanak óvodába és iskolába, és ezért pecséteket kaptak egy gyűjtőfüzetbe. A betelt füzetekből sporteszközöket sorsolunk ki, a fődíj pedig egy kerékpár a nyertes méretében” — beszélt a részletekről a Dióssi Csaba polgármester.

Az idei kezdeményezés központi mottója: „Mindannyiunké a tér”, amellyel arra hívtak bennünket, hogy közösen döntsük el, miként használjuk közterületeinket és gondoskodjunk arról, hogy mindenki – különösen a gyalogosok és kerékpárosok – kellemes környezetben, biztonságosan és kényelmesen közlekedhessenek. A dunakeszi gyerekek komolyan vették idén is a kihívást, szüleik pedig támogatták ebben őket. “Dunakeszi összefog. Ez pedig már a mi mottónk és ez mindenre igaz, a helyiek mindenben a partnereink, legyen az segítségnyújtás, program vagy éppen közös biciklizés” — mondta a polgármester.

A biciklis felvonulás résztvevőit az ígéretekhez hűen reggelivel várták a Dunakeszi Programiroda munkatársai. A reggelit a Hungast Vital Kft., a frissítőt pedig a Decathlon áruház biztosította. Idén egy további programelemmel gazdagították a mozgalmat, a Dunakeszi Rendőrkapitányság közlekedésbiztonsági foglalkozást tartott a zárónap előtti délutánon a IV. Béla király főtéren, ahol az érdeklődő gyerekek számára közlekedésügyi előadók magyarázták el, miért és hogyan közlekedjünk biztonságosan.

Szeredi Helga

Kovács Zsolt

Még szintén érdekelheti...