aktuális

Rengeteg önkéntest toborzott Vácra a helyi KDNP

Megállás nélkül dolgoznak az árvíz elleni védekezésben Vác több pontján. A munkálatokból a Fidesz-KDNP nagy létszámmal veszi ki a részét. Az ország több pontjáról is toboroztak segítőket Vácra. Szerdán délelőtt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is a homokzsákokat pakolta.

Kocsis Máté kérdésünkre elmondta: „a Magyar Kézilabda Szövetség munkatársaival vagyunk most itt. Szerintem fontos, hogy mindenki részt vegyen a munkában, úgyhogy az országos összefogás mértékét nem lehet megbecsülni. Az sok tízezer ember. Minden dolgos kézre szükség van. Itt Vácon megvan a megfelelő mennnyiségű homokzsák, megvan a megfelelő mennyiségű fólia, megvan a megfelelő mennyiségű ember. Én azért vagyok itt, mert nagyon rosszul éreztem volna magam, ha nem veszek részt ebben.”

„Nagyon komoly létszámú helyi és környékbeli önkéntesek segítenek. Országos összefogás keretében mindenhonnan jönnek önkéntesek folyamatosan” – mondta el lapunknak Ványai László, a váci KDNP elnöke.

Részletezte: „csak ma délelőtt több mint 200 embert várunk. Ebből jelentős létszámot a KDNP toborzott össze. Emellett még a Szent István Egyetem hallgatói érkeztek két busszal, Maga Zoltán hegedűművész szintén kettő buszt indított el. A Magyar Kézilabda Szövetségtől érkezettek dolgoznak jelenleg az ideiglenes gáton Burgundia városrész alatt. Vácon 156 katona teljesít most szolgálatot, 150 katasztrófavédelmi szakember és a BV intézetben fogvatartottak közül is sokan részt vesznek a védelmi munkákban.”

Forrás: 0627.hu

Még szintén érdekelheti...