Kultúra

Díjat kapott a Bujtor István Filmfesztiválon Reviczky Gábor és a Memento Mori is

Bujtor István-életműdíjat vehetett át a néhai színművész-rendezőről elnevezett filmfesztiválon vasárnap Keszthelyen Reviczky Gábor színművész, illetve különdíj elismerést kapott a Memento mori – A váci legenda című játékfilm, a Kiss Stefán Mónika rendezte mozinak is az életműdíjjal elismert színművész az egyik főszereplője, Sándor atya szerepében.

Lutter Imre fesztiváligazgató a díjkiosztón elmondta: az idén először a Balaton-parti városban tartott Bujtor István Filmfesztiválra 117 hazai alkotást neveztek be, ebből 84 került a versenyprogramba, 64-et pedig a helyszínen is levetítettek, a négy nap alatt több mint 10 ezer látogatója volt a filmfesztiválnak és kísérőprogramjainak.

Manninger Jenő polgármester arról beszélt: a városnak nagyon fontos, hogy ide költözött ez a fesztivál, amelynek révén Keszthely kulturális élete sokkal gazdagabb lett.

Bujtor István-díjat érdemelt ki a My Back Story és A döntés című dokumentumfilm, a Vasárnapi emberrablás című kisjátékfilm, valamint a Hat hét című nagyjátékfilm, az elismerést Frenreisz Károly rockzenész és zeneszerző adta át az alkotóknak a család képviseletében.

Színészi díjazott lett Takács Katalin, Zsigmond Emőke, Törőcsik Franciska, Csobot Adél, Koltai Róbert, Elek Ferenc, Szarvas József.

A Magyar Hollywood Tanács különdíját kapta a Cicaverzum, a Memento Mori – A váci legenda, valamint Az énekesnő című film.

Ribáry Zoltán

Még szintén érdekelheti...