aktuális

Az új út jelentősen tehermentesítheti Dunakeszi belső közúti forgalmát

„Közlekedési lámpák bekapcsolva, torlasz elszállítva. Hosszas műszaki, hatósági eljárás után ma reggel megnyitottuk az autós forgalom előtt az M2-es elkerülő útról a Dunakeszi Diáknegyedhez vezető utat, hogy csökkentsük az ide irányuló autók számát a város utcáin. A lámpás irányítás segíti az alagút gördülékeny forgalmát is.” – írja Facebook-oldalán Dióssi Csaba polgármester.

Mint ismert hazánk legnagyobb oktatási intézményét a szeptemberi tanévkezdéskor már birtokba vehetik a IV. Béla Király Gimnázium és a VSZC Lányi Ferenc Technikum és Szakképzési Iskola diákjai és a pedagógusok.

A 2. számú főutat és az M2-est összekötő útba becsatlakozó új út jelentősen csökkentheti a város átmenő forgalmát, a Göd felől – a Dunakeszi Diáknegyedbe – érkezőknek a fejlesztésnek köszönhetően nem kell behajtaniuk a városba, mint ahogy távozáskor sem.

Az új bekötőút használata azok számára is előnyös lehet, akik az M2-es érintésével a dunakeszi Tóvárosból vagy Alagliget lakóparkból szeretnének eljutni a diáknegyedbe, melynek köszönhetően elkerülhetik a város belső forgalmát.

Fotó: Kovács Zsolt és KesziPress

Még szintén érdekelheti...