ünnep

Vácrátót díszpolgárává avatták Böde-Bíró Blankát

Az FTC-Rail Cargo Hungaria és a magyar női kézilabda-válogatott klasszis kapusa, Böde-Bíró Blanka rangos elismerést vehetett át augusztus 20-án Vácrátóton.

Böde-Bíró Blankát szülőfaluja polgármestere, Spiegelhalter László, Vácrátót község hírneve és ismertsége növelése érdekében végzett munkájának elismeréseként avatta a község díszpolgárává az FTC és a válogatott kapusát – írja a 0627.hu.

„Annyit tudtam előzetesen, hogy az olimpiai szereplés miatt szeretnének köszönteni az augusztus huszadikai rendezvényen, és hogy lesz egy kis találkozó a helyiekkel. Nagyjából erre készültem, természetesen így is jó érzéssel mentem haza az eseményre, ahol aztán bejelentették, hogy a képviselőtestület döntése szerint díszpolgári címet vehetek át. Nagyon meghatott, könny szökött a szemembe, mert Vácrátót valóban a szívem csücske, úgyhogy ezek után igazán nehéz volt megszólalni, amikor arra kértek, hogy mondjak pár szót. Előkelő helyen van ez az elismerés, tényleg sokat jelent nekem a település, rengeteget kaptam tőle, és ma is szeretek ott lenni, bárkivel találkozom, kedves szavakat kapok. Jólesik, hogy követik a mérkőzéseket, még azok is, akikről nem gondolnám, hogy figyelik a sportot” – nyilatkozta az M4 sportnak Böde-Bíró.

Fotó: Vácrátót Önkormányzat Facebook

Még szintén érdekelheti...