Kultúra

Rekordlátogatottság Sződligeten az Operagálán

Idén ötödik alkalommal szervezte meg a ZöldLiget – Baráti Kör Sződligetért Egyesület az V. Sződligeti Operagálát, mely ebben az évben az örömzene köré szerveződött – írja a 0627.hu.

Felcsendültek Bellini, Puccini és Verdi művei is, de olyan operaslágerek is a műsor részét képezték, mint a híres Pezsgőária.

Az operagála idei fellépői Kapi Zsuzsanna (szoprán), Hidegkuti Pálma (zongorakíséret), Pataki Adorján (tenor) és Palerdi András (bariton) voltak. Az est házigazdája ismét Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója volt, aki az operaáriák között tartalmas átvezetőkkel szórakoztatta a közönséget. A főigazgató első színpadra lépésekor szólt a településvezetés kultúra- és közösségellenes hozzáállásáról is, amely miatt minden évben kérdéses minden program, így a gála léte is. „Így, öt év után ez már kikívánkozott” – zárta gondolatait.

A gála végén kitörő tapssal jutalmazta a közönség a fellépők produkcióját, majd a közös fotó után a hagyományokhoz híven a templom oldalában, a Szent István emléktáblánál helyeztek el koszorút a szervezők. A tömeg együtt énekelte el a Himnuszt, majd a téren a kiállítók pultjainál történt beszélgetések után ért véget az ünnepi este.

Még szintén érdekelheti...