fejlesztés

Csapadékvíz-elvezető rendszer építése és korszerűsítése Letkés községben – Projektnyitó rendezvény

Letkés Község Önkormányzata csapadékvíz-elvezető rendszer építésére és korszerűsítésére nyert támogatást a “Vízgazdálkodási beruházások Letkés Község Önkormányzat területén” TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1-2022-00027 kódszámú pályázatával, amelynek köszönhetően a közterületek és lakóingatlanok biztonságosabbá válnak a hirtelen lezúduló esővízzel, felgyülemlett belvízzel szemben. A projekt európai uniós támogatás segítségével a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, és hiánypótló beruházást jelent Letkés számára.

Az ünnepélyes projektnyitó rendezvény alkalmával megnyitó beszédet mondott Huszák Tamás, a település polgármestere.

Az elhangzottak szerint a beruházással érintett csapadékvíz-elvezető csatornahálózat teljes hossza 4238 méter, amelyből 3009 méter hosszú szakasz újonnan épül meg, 1229 méter hosszúságban pedig felújításra kerülnek a már elhasználódott, régi vízelvezető csatornák, árkok. Korszerű záportározó is kialakításra kerül, amelynek befogadóképessége 1000 m3, valamint utcai víznyelők és kapubejárók épülnek vagy újulnak meg.

Huszák Tamás polgármester szerint ezzel a fejlesztéssel hozzájárulnak a közterületek, utcák tisztaságának megóvásához, védelmet nyújtanak a lakóházak, ingatlanok számára a belvíz ellen. Mindemellett hosszútávú célokat is szolgálnak, hiszen a település további fejlesztéseihez és infrastrukturális beruházásaihoz is biztosítják a szükséges hátteret, valamint a termőföldek megfelelő állapotához és a biztonságos ivóvízellátáshoz is hozzájárul a csapadékvíz megfelelő kezelése – olvasható a szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményben.

Még szintén érdekelheti...