fejlesztés

Négy csoportszobával bővül az alagligeti Aranyalma Tagóvoda

Ahogy arról korábban írtunk, újabb négy csoportszobával bővül az alagligeti Aranyalma Tagóvoda. Mikorra készül el? Kik járhatnak oda? Mitől lesz különleges? – ezekre a kérdésekre kereste a választ a dunakeszipost.hu.

A projekt keretében az Aranyalma Tagóvoda négy, nagyobb méretű, egyenként 54,02 m2 alapterületű csoportszobával bővül, ennek köszönhetően 108 új óvodai férőhely jön létre. Szabóné Ónodi Valéria, az óvodát működtető DÓHSZK intézményvezetője kérdésünkre elmondta, hogy nem cél a csoportlétszámok maximális feltöltése. “Jelenleg is minden óvodaköteles korú gyermeknek tudunk férőhelyet biztosítani.

Az intézmény bővítésével az a célunk, hogy az érintett intézményben és a város többi óvodájában is csökkenteni tudjuk a 25 fő feletti csoportokban a létszámot.

A négy új csoportot egy új épületszárny kialakításával alakítják ki


Érdekességek az épületről

  • A projekt keretében a meglévő Aranyalma Tagóvoda épületét egy fedett, fűtött folyosóval kötik össze az új szárnnyal.
  • A 4 csoportszoba közül az egyik akadálymentes lesz akadálymentes mosdóval, így akár mozgásában korlátozott kisgyermek is igénybe veheti minden hátrány nélkül az óvodai szolgáltatást.
  • A meglévő épületben módosításon esik át néhány helyiség, hogy a megnövekedett gyermek-, illetve dolgozói létszámot megfelelően ki tudja szolgálni. Az érintett helyiségek a következők: melegítőkonyha, fogyasztói edény mosogató, étkező, elkülönítő, orvosi szoba, szülői fogadó, nevelőtestületi szoba és szertár.
  • A kivitelezési munkálatokat várhatóan 2024. év végéig fejezik be, majd a szükséges eszközök, bútorok beszerzését és telepítését követően a gyermekek – beleértve a sajátos nevelési igényű gyermekeket is – 2025. szeptember 1-jétől vehetik igénybe az új épületszárnyat.
Dióssi Csaba polgármester ellenőrzi az építkezés menetét, a képen az egyik gyermekmosdó látható

Dunakeszi Város Önkormányzata sikeresen pályázott a TOP_Plusz-3.3.1-21 jelű „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” című pályázati felhívás keretében, amelynek eredményeként támogatási szerződéssel rendelkezik a TOP_PLUSZ-3.3.1-21-PT1-2022-00018 azonosító számú „Dunakeszi Aranyalma Tagóvoda bővítése” című projekt megvalósítására.

Még szintén érdekelheti...