aktuális

Balatoni horgásztábor 2024

Az idén nyáron már ötödik alkalommal rendeztünk horgásztábort dunakeszi gyerekeknek a Dunakeszi Városi Üdülőben, Balatonakarattyán. A tábor ideje alatt 28 gyerek és öt nevelő részvételével kergettük a halakat egy héten át.

Mondhatni eredményesen, hiszen kétszer is tudtunk vacsorára sült halat készíteni, egyik este pedig egy remek halászlé került az asztalra! A halfogásban a gyerekek jártak az élen, de segítettek a halpucolásban és a Turányi Balázs által vezényelt ételkészítésben is.

Persze nem csak a Balatonban pecáztunk, hanem délelőttönként a légkondicionált ebédlőben elméletben is elmélyedtünk a horgászat rejtelmeiben. Nagy örömömre a régi táborozók úgy, mint az újak, aktívan részt vettek a foglalkozásokon!

Az üdülőben számos sporteszköz áll rendelkezésre, mint például: pingpong asztal, kosár palánk, SUP, röplabda pálya. A gyerekek éltek is a lehetőséggel, sőt a szomszédban található strandfoci pályát is igénybe tudták venni nagy örömükre. Néhány ifjú foci rajongóval közösen éltük meg a skótok elleni magyar győzelmet a labdarúgó EB-n.  

A tábor közepén meglátogattak minket a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt halőrei, akik ellenőrzés gyanánt minden gyerek fogási naplójába pecsételtek. Meséltek, lehetett kérdezni és kis csoportokban még egy rövid balatonvilágosi hajókirándulásra is elvitték a gyerekeket. Szóval volt élmény bőségesen, mint ahogyan Imre Zsolt is megjegyezte: „jó volt kicsit újra gyerekké válni a gyerekek között.”

 Azon a héten három születésnapos gyermeket köszönthettünk, akiknek Seltenreich József sportigazgató kedveskedett egy óriási citromos túrótortával!

A tábor zárásaként kollégánk, Vízhányó Károly által szervezett sneci fogó versennyel búcsúztunk a Balatontól. Ezt a vetélkedőt mindig nagy várakozás előzi meg, s ezen a versenyen egész ügyesen szedték az apróhalat a gyerekek!

Köszönet a lehetőségért Dunakeszi Város Önkormányzatának, a VSD-nek és a Kék Dunai HE-nek a támogatásért!

Jövőre folytatjuk!

Tóth György

Még szintén érdekelheti...