Kultúra

Brillíroztak a Bárdos iskola kórusai

2024. május 25.-én a Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskola nagy sikert aratott Veresegyházán a Fabriczius József Általános Iskolában. Magyarországot gyakran emlegetjük úgy, mint Kodály országát!

Hiszen az általa nagy sikerre vitt kórusmozgalom és a Kodály-módszer évtizedek óta meghatározó a kultúránkban! Kodályt idézve: „Sokszor egyetlen élmény egy egész életre megnyitja a fiatal lelket a zenének”. Így még inkább büszkék vagyunk városunk diákjaira, a Bárdos Lajos Általános Iskola növendékeire, akik szombaton az Éneklő Ifjúság minősítő hangversenyen mérettették meg magukat. Ennek megrendezésére a veresegyházi Fabriczius József Általános Iskola adott otthont. Nem kevesebb, mint 10 kórus mutatta meg tudását ezen a magas színvonalú rendezvényen a közönség és az illusztris zsűritagok előtt. A felsős Cantemus Kórus Budaházi-Dobó Katalin karnagy vezetésével és 59 fő aranytorkú gyermekkel ARANY minősítést szerzett. Az alsós Bimm Bamm Momm Kicsinyek Kórusa Kardos Eszter karnagy vezetésével és 47 fő aranytorkú kisgyermekkel pedig ARANY DIPLOMA minősítéssel tért haza.

Budaházi-Dobó Katalin és Kardos Eszter

A nézőtér soraiban foglalt helyet Szakáll Lászlóné Lujzi néni Dunakeszi díszpolgára, aki anno 1955-ben alapította az iskola gyermekkórusát. Így 69 év távlatából az öröme leírhatatlan volt. A Bárdos Iskola azóta is töretlenül igyekszik Lujzi néni örökségét méltóképpen képviselni.

Jaczenkó Emese

Még szintén érdekelheti...