ünnep

Anyák napi ünnepség a nyugdíjas klubban – Köszöntötték a jubileumi születésnaposokat is

Elnöki verssel, szívet melengető polgármesteri köszöntővel, zenés, táncos műsorral, vérpezsdítő magyar nótával ünnepelték az édesanyákat és a jubileumi születésnapos hölgyeket és urakat a Dunakeszi Nyugdíjas Kiránduló Klubban.

Hazánk legnagyobb és legaktívabb nyugdíjas kiránduló klubjának hosszú évek óta otthont adó VOKE József Attila Művelődési Központ színháztermében több mint kétszáz derűs kedvű dunakeszi nyugdíjas ülte körbe az ünnepi asztalokat.

A lelkükben is ünneplőbe „öltözött” édesanyákat, a születésnaposokat, a klub hölgy és férfi tagjait kedves szavakkal köszöntötte Radvánszki Edit alelnök, aki mély átéléssel, a női lélek finomságával tolmácsolta Zupka Sándor elnök úr az édesanyák tiszteletére írt Ő és én című versét.

A fiát mindennél és mindenkinél jobban szerető, féltő, óvó, az emberségre, a tiszteletre, a becsületes helytállásra tanító, a gondoskodó édesanya szeretete előtt tisztelgő verset elérzékenyülve hallgatták a fátyolos tekintetű édesanyák.  

A mély érzelmeket árasztó vers után, maga a szerző, a nyugdíjas klub elnöke, Zupka Sándor köszöntötte a klub tagjait, a vendégeket, Dióssi Csaba polgármestert, Csoma Attilát, a művelődési központ igazgatóját, az önkormányzat idősügyi tanácsnokát. Külön köszöntötte dr. Kerekes Dórát, a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény vezetőjét és Dobay Mártát, a Telekeszi TV főszerkesztőjét.

Majd arról beszélt, hogy az édesanyákat már az ókori Görögországban is megünnepelték. „Édesanyánk az a csodás, senkihez nem hasonlítható személy, akivel születésünkkor (de már előtte is) először kapcsolatba kerülünk földi létünk során, és akivel ez a láthatatlan kötelék megmarad egész életünkben. Ő az, akihez örömünkkel, bánatunkkal fordulhatunk. Ő az egyetlen, aki mindvégig feltétel nélkül szeret, aki számára mindig mi, gyerekei (kislányom, kisfiam) vagyunk a legfontosabbak, akárhány évesek is legyünk. Ő tartotta és tartja ma is össze a családot, jelenléte, gondoskodása életünk része. Ő az, aki aggódik miattunk, ő, ki őszintén örül sikereinknek, akihez mindig visszatérhetünk, és aki mindent mindig megbocsát” – hallhattuk az édesanyák előtt tisztelgő elnök köszöntő szavait.  

Nagy Yvette Nem tud úgy szeretni… című versének felolvasása után így zárta ünnepi köszöntőjét Zupka Sándor: … „Édesanyánk szívéből áradó határtalan szeretet életünk végéig végigkísér bennünket, mert ő az egyetlen és a felejthetetlen.”

Dióssi Csaba polgármester ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy szerinte a legfontosabb családi ünnep a karácsony, a legszebb, a legfontosabb személyes ünnep az anyák napja. Ifjú korának korszakára emlékezve kijelentette, hogy ma már tudja, hogy élete minden pillanatát az édesanyja aggódása és szeretete járta át. „Mindig mondom a lányaimnak és a fiamnak, hogy az élet legfontosabb értelme, hogy az embernek gyermeke van, hiszen ez ad erőt, motivációt a nehéz időszakokban” – jelentette ki Dióssi Csaba.

Sajnálatosnak nevezte, hogy napjainkban a fiatal nők életében „háttérbe szorul az anyaság”, sokan áldozatnak tartják a gyermekvállalást. Korábban ez nem volt kérdés, mindenki számára természetes volt a gyermekvállalás – mondta a négygyermekes édesapa.

A város polgármestere büszkén beszélt arról – a fentebb említett országos trend ellenére – hogy Dunakeszi családbarát település, a város lakosságának 22 százaléka fiatal, szerencsére nagyon sok gyermek születik nálunk.

Dióssi Csaba befejezésül szeretettel köszöntötte az édesanyákat.

Csoma Attila, a művelődési központ igazgatója példaértékűnek nevezte a nyugdíjas kiránduló klub közösségét, amely – számos egyéb nagyszerű program mellett – minden évben tartalmas műsorral köszönti az édesanyákat és a jubileumi születésnapjukat ünneplő hölgyeket és urakat.

A művelődési központ maroknyi csapata mindent megtesz a hétköznapon is, hogy minél több örömöt, gondtalan időtöltést, közös élményt szerezzen a klub tagjainak, akiket személyesen is ismerünk – fogalmazott Csoma Attila, aki nagyon fontosnak nevezte, hogy a jövőben is az egymás iránti odafigyelés, a gondoskodás hassa át a közösség mindennapjait. – Szeretettel köszöntöm az édesanyákat, boldog születésnapot kívánok az ünnepelteknek – hangzott az idősügyi tanácsnok jókívánsága.

A több órás jó hangulatú ünnepség keretében külön köszöntötték a jubileumi születésnaposokat. A város polgármestere egy-egy szál virággal gratulált az ünnepelteknek, akiket látványos, színvonalas zenés, táncos műsorral ünnepelt a nyugdíjas kiránduló klub közössége.

Vetési Imre

Fotó: filmkovacs.hu

Még szintén érdekelheti...