Környezetvédelem

Az erdei vadvilág a deákvári óvodába költözött

Egy kis erdei vadvilág költözött Deákvárra, ahol a gyerekek megbarátkozhatnak az erdőben élő állatokkal, megtanulhatják a túraútvonalak használatát, játékos módon megismerhetik az erdei élővilágot. A mini erdei környezetet a váci Deákvári Főúti Óvoda „Nem csak a miénk az erdő!” projektjében alakították ki, amellyel az intézmény a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) Zöld Megoldás-pályázatának egyik díjazottja lett a váci régióban.

A jövő erdőjárói ma még óvodások – ünnepélyes átadó Vácott

Erdei bútorok, erdőt megjelenítő falfestmények, az erdő növény- és állatvilágát megismertető fából készült játékok, a turistajelzéseket bemutató játékelemek idézik meg az óvoda udvarán azt a természetes közeget, amellyel a kicsik számára bemutatható, közel hozható az erdő mint egy sokszínű ökoszisztéma. A „kiserdőt” egy ünnepség keretében vehették birtokba a jövő erdőjárói, akik egy vidám műsorral avatták fel új játszóhelyüket, majd kísérték körbe a vendégeket az egyes helyszíneken. Az óvodától nem áll távol a kirándulás szeretete és lehetősége, hiszen a környező Naszály-hegy számos program- és túralehetőséget kínál, ahol az oviba járó gyerekek és szülők könnyen a gyakorlatba ültethetik a megvalósult projekt révén megszerzett tudásukat. A Deákvári Főúti Óvoda „Nem csak a miénk az erdő!” projektje során kiemelten fontosnak tartja, hogy a környezettudatos gondolkodást beépítse az óvodai nevelésbe. A program keretében a „gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” elv alapján segítenek megérteni a gyerekeknek, hogy helyi szinten is elengedhetetlen a bioszféra védelme. A projekt célja az, hogy már fiatal korban kialakítsák a természet iránti felelősségtudatot, és felhívják a figyelmet arra, hogy az erdők megóvása nemcsak a jelen, hanem a jövő generációinak is alapvető feladata.

Fókuszban a környezettudatosság – még lehet pályázni!

Hazánk egyik meghatározó építőanyag-gyártója 2011-ben hívta életre a Zöld Megoldás-pályázatot. A zöld szemléletet népszerűsítő pályázat elsődleges célja a Beremendi és a Váci Cementgyár környezetében különféle környezettudatos fókuszú projektek, fejlesztések és kezdeményezések széles körű támogatása, annak érdekében, hogy a fenntarthatóság jegyében a jövő generációja egy élhetőbb, zöldebb világban élhessen. A pályázat során a DDC idén is olyan kreatív projektötleteket vár, amelyek segítenek újabb előrelépést tenni a fenntarthatóság útján, és megteremtenek egy a természet szeretetét és közelségét a mindennapok részévé tevő életet. A pályázat célja, hogy olyan innovatív ötletek születhessenek, melyek a környezettudatos életmódra inspirálják a közösségeket. A pályázat még nem zárult le, 2024. december 2-áig várják az újabb ötleteket. A beadással kapcsolatos bővebb információ a vállalat honlapján érhető el!

Még szintén érdekelheti...