aktuális

Szorcsik József: Az újonnan felálló és felesküdött képviselő-testület tagjai készen állnak az előttünk álló öt évre

Csörögben is letették az esküt az újonnan megválasztott képviselő-testület tagjai. A település hivatalos közösségi oldalán közzétett bejegyzés szerint Szorcsik József polgármester Grancsa Pétert és dr. Nyomárkay Istvánt javasolta alpolgármesternek, akik elfogadták a felkérést és a képviselő-testület teljes egyetértéssel a két Fidesz-KDNP által indított képviselőt alpolgármesternek megválasztotta.

Szorcsik József úgy fogalmazott: „Az elhivatottságot és a tisztség iránti alázatot mutatja, hogy mindketten azonnal lemondtak a számukra megállapított tiszteletdíjról.” A település polgármestere arról is beszámolt, hogy szakítva a csörögi hagyományokkal, egyetlen bizottságot hoztak létre, a Pénzügyi Bizottságot, melynek elnöke dr. Nyomárkayné Szabó Anita képviselőasszony lett, tagjai pedig Bagyinszki László képviselő úr és Cseri Arnold. Szorcsik József hozzátette, hogy más hagyományt is megtörtek, arról hoztak ugyanis döntést, hogy alap képviselői tevékenységükért tiszteletdíjban nem részesülnek – adta hírül a 0627.hu.

Csörögben egy tanácsnokot választottak Bagyinszki László képviselő úr személyében, aki Csörög közbiztonságáért fog dolgozni, most már nem csak a Biztonságos Csörögért Polgárőr Egyesület elnökeként.

A település polgármestere azt is közölte, hogy dr. Bonyhády Elemér és Kendrovszki József képviselő urak nem jelentek meg az eskütételen és távolmaradásukat előzetesen semmilyen formában nem jelezték.„Véleményem szerint ez a viselkedés nem méltó egy képviselőhöz sem, tiszteletlenség és méltatlanság a választópolgárokkal szemben. A képviselő-testület összetétele alapján távolmaradásuk számunkra nem okozott problémát és a jövőben sem jelentene (az előző ciklusban is volt hasonló, ultrapasszív képviselőnk). Távolmaradásuk tehát inkább egy üzenet a rájuk szavazó polgároknak és egész Csörögnek” – fogalmazott Szorcsik József.

A polgármester a bejegyzését úgy zárta: „Az újonnan felálló és felesküdött képviselő-testület tagjai készen állnak az előttünk álló öt évre. Ez nehéz feladatnak ígérkezik, hiszen ez előző ciklus sikereit kell felülmúlnunk. De hát a cél mi lehetne más?”

Még szintén érdekelheti...