aktuális

Izgalmas és Dunakeszin egyedülálló esemény zajlott a Magyarság Sportcsarnokban

Október 12-én Dunakeszin, a Magyarság Sportpályán egy felejthetetlen jótékonysági rendezvény valósult meg, amelyet az Örökbe Fogadok Közhasznú Egyesület ötletgazdája és vezetője, Barát Hella, valamint a Városi Sportegyesület Dunakeszi (VSD) szervezett.

A rendezvény nemes célja – az Örökbe Fogadok egy Ovit! program keretében – a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő intézmények támogatása volt. Ennek jegyében a szervezők arra kérték a Dunakeszi-Göd női kézilabda bajnoki mérkőzésre kilátogatókat, hogy hozzanak magukkal egy-egy plüssfigurát, amelyeket – az Amerikából már ismerős módszerrel – az esemény egy pontján a pályára dobnak a nézők. A játékok összegyűjtése mellett a VSD a belépőjegyekből, valamint a tombolavásárlásból befolyt összeget is a rászorulók javára ajánlotta fel.

A mérkőzés felvezetéseként, még a délelőtti órákban a Rotary Club és egészségügyi szakmai partnerei szervezésében strokeprevenciós nap zajlott, ahol a résztvevők hasznos információkat kaphattak a megelőzésről és a korai tünetek felismeréséről.

Ezt követően délután került sor a várva várt VS Dunakeszi-Gödi SE női kézilabda-mérkőzésre. A kezdődobást Lindner Ádám, a VSD jelenlegi, valamint Temesvári István, a VSD előző elnöke végezte el. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Nyíri Márton, Dunakeszi alpolgármestere és Seltenreich József sportigazgató is.

A két csapat szoros küzdelme mindenkit lázba hozott, a hazaiakat a Dunakeszi Ultras és a VSD Cheerleaders lányai biztatták lelkes és hangos szurkolásukkal.

A félidőben a nézők az esemény házigazdáinak, Kundlya Zsófia és Pethő Krisztián vezényszavára dobhatták be a magukkal hozott plüssállatokat. Voltak, aki zsákszámra öntötték a pályára a játékfigurákat.

A nagy érdeklődéssel kísért rendezvényen a két műsorvezető – színes egyéniségével, okos kérdéseivel, riportjaival – fantasztikus hangulatot varázsolt a sportcsarnokban, amihez nagyszerű partnernek bizonyultak a telt házas lelátón helyet foglaló nézők.

A rendkívül izgalmas, gyönyörű gólokban gazdag rangadó végül a vendégek 32-29-es győzelmével zárult, melyhez gratulálunk a Göd SE csapatának.

„Nagyon izgalmas, küzdelmes, fordulatokban gazdag mérkőzés volt, melyen két veretlen csapat összecsapását láthattuk. Az NB II két meghatározó együttesének a teljesítménye már-már súrolta a profi csapatok szintjét” – értékelt a találkozó után Temesvári István, a VSD kézilabda szakosztályvezetője, aki a Telekeszi TV-nek és a lapunknak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a VSD nagyon fiatal, agilis, jó játékerőt képviselő együttes, melynek van esélye, hogy feljusson a magasabb osztályba.

A jótékonysági akcióról kifejtette: széles körű városi összefogással és az adományok gyűjtésével a hátrányos helyzetű óvodák és gyerekek helyzetén szeretnének segíteni.

– Örömmel és köszönettel mondhatom a szervezők nevében is, hogy a nagyon sok felajánlás mellett szerencsére rengetegen vásároltak tombolaszelvényeket is, melyek bevételét a plüssállatokkal együtt az alapítvány kapja meg – ismertette a szakosztályvezető. 

Temesvári István örömét fejezte ki, hogy egy nagyszerű összefogással örömöt tudtak szerezni a hátrányos helyzetű óvodába járó gyerekeknek. Nagyon szép, nemes akció volt! – mondta.

Az esemény sikerét ezúttal is a közösség összefogásának szelleme adta, hiszen Dunakeszi és az itt élők híresek arról, hogy aktívan kiállnak a jó ügyekért. A jótékonysági rendezvényen Dunakeszi sportos és jóakaró közössége jelentős értékű adománnyal támogatta az Örökbe Fogadok Közhasznú Egyesületet, amelynek munkatársai gondoskodnak arról, hogy az összegyűlt játékok, adományok a lehető legjobb helyre kerüljenek.

Az eseményen Barát Hella, az Örökbe Fogadok egy Ovit Mozgalom alapítója a dunakeszipost.hu-nak mesélt arról, hova kerülnek ezek az adományok.

“Nagyon nagy lendülettel érkezett ez a rendezvény a mozgalmunk életébe. Amivel itt, Dunakeszin találkozunk, az varázslatos. Az országos mozgalmunk 1000 intézményen keresztül 47 000 hátrányos helyzetű gyereket segít az országban, de még minket is meglepett az az elszántság és segíteni akarás, ami Dunakeszin várt minket”

– mondta Barát Hella.

A Magyarság Sportpályán a VSD izgalmas programokat szervezett. A kültéri kondiparkban szakképzett erőnléti edző tartott edzéseket, a BMX-pálya is megtelt a sportág hódolóival, emellett ügyességi feladatokon, sorversenyeken vehettek részt, valamint lehetőség volt pingpongozni és dzsúdózni is.

2024. október 12-e egy nagyon szép és tartalmas napként vonul be Dunakeszi történelmébe a város polgárainak széles körű és önzetlen összefogásának köszönhetően.

(Vetési)

Fotó: Kovács Zsolt és KesziPress

Még szintén érdekelheti...