aktuális

Fontos ügyekben döntöttek a régi képviselők a ciklus utolsó testületi ülésen. Drágul néhány szolgáltatás

Megtartotta a 2029-2024 önkormányzati ciklus utolsó ülését a gödi képviselő-testület szeptember 26-án, melyen a leköszönő városatyák számos, a helyiek mindennapjait érintő előterjesztésről szavaztak – írta Facebook-oldalán a város régi-új polgármestere, Kammerer Zoltán.

Mint a tájékoztatóban olvasható: határozatot született arról, hogy Göd az eddiginél szorosabb együttműködést alakít ki a Pest Vármegyei Rendőr-Főkapitánysággal.

„Mivel városunkban egyre több térfigyelő kamerát üzemeltet az önkormányzat, ezért célszerű módosítani a rögzített felvételek adatkezelésére vonatkozó szabályokat. A Gödi Polgármesteri Hivatal megállapodást köt a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságával arról, hogy a helyi közterületfelügyelők és a rendőrség munkatársai önálló vagy közös adatkezelőként használhassák a térfigyelő rendszert, és a felvételeket a jogszabályoknak megfelelően tárolhassák.”

A polgármester bejegyzéséből az is kiderül. hogy megújul a városi szociális rendelete, egységesítik a a normatív szabályozást, két új támogatási formát vezetnek be: „tűzifa-támogatást nyújtunk azoknak, akik rászorulóként nem részesülhetnek fűtési támogatásban. A másik új támogatási forma a közterületfenntartási feladatok városi átvállalására vonatkozik, és azoknak az idős, vagy megromlott egészségügyi állapotú gödieket szól, akik nem képesek elvégezni az olyan jogszabályban meghatározott munkálatokat az ingatlanjaik körül, mint például a fűnyírás vagy a téli síkosságmentesítés.”

„Felülvizsgáltuk a termálstrand belépő- és egyéb díjainak mértékét, és megállapítottuk, hogy a gödi fürdő az ország egyik legolcsóbb strandja, hasonló szolgáltatást a régióban máshol másfél-kétszeres áron nyújtanak a fenntartók. Az eddigi árképzés nem vette figyelembe az energiaárak és a bérköltségek emelkedését, ezért a díjak 2025. január 1-től a testület döntése értelmében emelkednek, a gödi lakcímkártyával rendelkezők azonban a jövőben kedvezményes belépőt válthatnak” – jelentette be a polgármester.

Kammerer Zoltán kifejtette: „Hasonló okokból felülvizsgáltuk a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló helyi szabályokat is. A temetkezés díjai Gödön szintén 2025. január 1-től emelkednek, igazodva a bérköltségek és egyéb költségek emelkedéséhez, valamint a környező településeken (különös tekintettel a fővárosra és agglomerációra) alkalmazott díjtételekhez.”

A városvezető beszámolt arról is, hogy határozat született arról is, hogy a város a korábbinál kedvezőbb feltételekkel köthessen adásvételi szerződést a Piarista Szakképző néhány megüresedett gödi épületének megvásárlására. A területileg illetékes Dunakeszi Tankerületi Központ kérésének megfelelően a gödi Huzella Iskola felsősei nem ebben a tanévben, hanem a jövő szeptemberben induló 2025/26-os tanévben költözhetnek be a Jávorka Sándor utcai szakképző felújított épületeibe.

Döntött a Testület, hogy a gödi hagyományoknak megfelelően idén is emlékkövet állítunk egy olyan aradi vértanú tiszteletére, akiről városunkban utcát neveztek el. Idén Lázár Vilmos honvédezredes emlékkövét avatjuk fel október 6-án a róla elnevezett utcában.

„A 2019-2024-es gödi önkormányzati ciklust záró ülés végén megköszöntem a Testületnek az elmúlt öt évben a városért végzett munkáját, és sok sikert kívántam azoknak a leköszönő tagoknak civil életükhöz, akik nem folytatják képviselői munkájukat Gödön” – zárta bejegyzését Kammerer Zoltán, Göd polgármestere.

Még szintén érdekelheti...