Sport

Dunakeszire érkezik a DO60 LaserFun roadshow szeptember 29-én

Laser run, öttusa nyílt napot szervez a Magyar Diáksport Szövetség, amelynek célja, hogy minél több gyermek és fiatal ismerje meg az öttusát és az annak alapjául szolgáló versenyszámokat. A résztvevők játékos verseny keretében próbálhatják ki a gyorsaságot és pontosságot kívánó laser run-t, vagyis a futás és a lövészet kombinált számát, és emellett például az öttusa új versenyszámában, az Exatlon és Ninja Warrior tévéműsorokból is ismert akadálypályán is tesztelhetik erejüket és ügyességüket.

Laser run – ha addig nem, akkor a párizsi olimpia utolsó napján biztosan az egész ország megismerte az öttusa zárószámának nevét. Az UTE versenyzője, Gulyás Michelle csodás versenyzéssel állt az élre a futást, valamint a lövészetet kombináló laser run-ban, és a boldogságtól könnyes szemmel, új világcsúccsal, olimpiai aranyérmesként ünnepelhetett a célban.  A magyar győzelemmel zárult viadal egyben egy korszak végét is jelentette az öttusa történetében, hiszen a jövőben a díjlovaglást az akadályverseny váltja fel. Gulyás Michelle személyes részvételével is segíti azt a kampányt, amelynek célja, hogy minél több fiatal ismerje meg és próbálja ki a megújuló sportágat, tapasztalja meg, hogy a mozgás öröm, és minél többen csatlakozzanak a hazai öttusa klubokhoz.

A DO60 LaserFun rendezvénysorozat szeptember 29-én érkezik Dunakeszire a Dunakeszi IV. Béla Király Gimnáziumba! – Nagy örömmel vállaltam el a felkérést, hogy legyek a DO60 LaserFun arca. Bízom benne, hogy az én példám és az olimpiai bajnoki győzelmem is sok fiatalt ösztönöz arra, hogy lehetőleg minden nap sportoljon, és kipróbálja az öttusát, illetve a laser run-t. Aki igazán izgalmas, sportos kihívást keres az új tanév első heteiben, mindenképpen látogasson el a LaserFun rendezvényekre – mondta Gulyás Michelle, aki természetesen a sorozatot beharangozó videó elkészítésében is részt vett.
A programon az Európai Sporthét végén a 10-18 éves diákok részt vehetnek játékos, élményközpontú laser run futamokon, kipróbálhatják az akadálypályát az önálló sportágként is elterjedt akadálysportot, megismerkedhetnek a párbajtőrvívással és megtudhatnak sok fontos, érdekes információt az öttusáról, sőt ismert sportolókkal is találkozhatnak. Guzi Blanka, aki fantasztikus hajrával 4. lett Párizsban, Böhm Csaba 2024-es öttusa világbajnok és Szép Balázs világbajnoki ezüstérmes Gulyás Michelle mellett szintén részt vesz a kampányban.
– Óriási boldogságot okozott Michelle olimpiai győzelme, de nem dőlhetünk hátra, tudatosan kell dolgoznunk a hasonló sikerekért. Ezért is örülök, hogy egy széles összefogás eredményeként, a Belügyminisztérium támogatásával elindulhat a DO60 LaserFun eseménysorozat. A Magyar Diáksport Szövetségben régóta azért dolgozunk, hogy egy sportoló nemzedék alapjait fektessük le az iskolákban. Sokszor elmondtuk, hogy valójában szinte mindegy, hogy mit, de mozogjanak minél többet és gyakrabban a gyerekek, próbálják ki a lehető legtöbb mozgásformát. Erről szól a DO60 mozgalom is: mozogj minden nap 60 percet! A 2024-es öttusa sikerek így szinte kiáltottak azért, hogy a sportág megújuló multisport tartalmait megmutassuk a családoknak és a fiataloknak. A Magyar Öttusa Szövetségben nemcsak a jövő bajnokait keressük, hanem hisszük, hogy egy szerethető, modern sportágunk van, amelybe rekreációs jelleggel is be lehet kapcsolódni. Szeretnénk megmutatni minél több gyereknek és szülőnek, hogy az öttusa nem a múlt, hanem a jövő sportága és tömegsportja is egyben, ezért a célunk, hogy hamarosan többek között a Diákolimpia kínálatában is megjelennek a sportági tartalmak – nyilatkozta Balogh Gábor, aki jelenleg az MDSZ és a MÖSZ elnöke is, nem utolsó sorban pedig a 2000-es olimpia ezüstérmese.
A programmal kapcsolatos minden fontos információ és előnevezési lehetőség a laserfun.hu oldalon található. A szervezők helyszíni nevezésre is biztosítanak lehetőséget. A DO60 LaserFun rendezvénysorozat támogatója a Belügyminisztérium, megvalósítója a Magyar Diáksport Szövetség, együttműködő szakmai partnere a Magyar Öttusa Szövetség.
Fotó: Puskás Dávid

Még szintén érdekelheti...