Sport

Az ország legnagyobb közös belemelegítésére készülünk a 20 éves Magyar Diáksport Napján

Húszéves hazai, és tízéves nemzetközi jubileumát ünnepli a Magyar Diáksport Napja, amely 2015 óta már Európai Diáksport Nappá bővült. A különleges alkalomra egy országos közös táncos bemelegítésre készül a Magyar Diáksport Szövetség szeptember 27-én.

Minden évben szeptember utolsó péntekén zajlik a diáksport ünnepe, amelyet hagyományosan élménysporttal ünnepelnek a hazai általános és középiskolákban. Az évről-évre bővülő létszámú eseményen tavaly hazai szinten több mint 1500 iskolából 300 ezer gyermek vett részt, nemzetközi szinten pedig 41 országból több mint 2,6 millióan. Ezzel a jeles nap a #BEACTIVE Európai Sporthét legnépesebb sporteseménye is egyben. Az idei regisztráció már javában zajlik, több mint ezer hazai iskola jelentkezett már be az eseményre. A program tetszés szerint alakítható az iskolák lehetőségeihez, az egyetlen ajánlott programelem csupán az adott évnek megfelelő méter, vagyis idén 2024 méter lefutása.

A jeles naphoz minden évben egy fókusztéma is kapcsolódik, ez pedig idén a „Mozgás általi tanulás”. A kiemelt témával az MDSZ arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az iskolákban lehetőség szerint ne csak testnevelésórán, illetve a délutáni sportfoglalkozások alkalmával mozogjanak a gyerekek, hanem az egyéb tanórákon is, akár beépítve az oktatásba, akár fejfrissítők formájában.

Ez a célja az idei közösségi kezdeményezésnek is, amely egy hatalmas közös belemelegítő tánc formájában valósul meg. Az MDSZ minden hazai iskolát invitál szeptember 27-én 10 órakor az MDSZ Facebook-oldalán a Dunakeszi Diáknegyedben megrendezett központi eseményről élőben közvetített közös bemelegítő táncra, amely Marics Peti és Radics Gigi „Szép mosolyú lány” című számára zajlik. Akár a diáksport napi programba beépítve, akár aktív szünetben vagy közismereti óra fejfrissítőjeként várunk minden osztályt az ország legnagyobb közös bemelegítésére! A csatlakozásról videófelvételeket is kérünk készíteni az iskolákban, és azt az élő közvetítés alá feltölteni, amelyet mind megjelenítünk a diáksportnapról készülő videóklipben.

Még szintén érdekelheti...