aktuális

Rétvári Bence: A Dunakanyar megcsinálja! – Bátor váciak, erős tűzoltók, éjszaka is kitartó katonák… 

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Pest vármegye 4. számú – váci központú – választókerület országgyűlési képviselő a közösségi oldalára feltöltött videójában mondott köszönetet mindenkinek, aki az árvíz elleni védekezést segíti.

„Nem csökkenő lendülettel folytatódik az árvíz elleni védekezés a Dunakanyarban. Köszönjük a katasztrófavédőknek, a vízügyeseknek, a polgárőröknek, az önkénteseknek, a diákoknak és mindenkinek, aki közreműködik az árvíz elleni védekezésben, hiszen gyorsnak kell lennünk. Az egy héttel ezelőtti vízszinthez képest 6-6,5 méterrel lesz magasabb a Dunának a vízállása. Ötszörös vízhozamra kell számítsunk pár nap múlva az egy-két héttel ezelőtti vízhozamhoz képest, ezért mindenki segítségére szükségünk van. Köszönjük mindenkinek, aki segít! Magyarország megcsinálja!”

A térség országgyűlési képviselője mai bejegyzésében így ír a váciak összefogásáról:
„Bátor váciak, erős tűzoltók, éjszaka is kitartó katonák, távolról érkező segítőkész önkéntesek időben megépítették a védműveket Vácon. Megvédjük az otthonokat, a családokat, ezeréves szeretett városunkat. Vác megcsinálja!”

S valóban a civil önkéntesek százai, a katonák, a tűzoltók, a fővárosból érkezett sportolók, ismert politikusok – Dömötör Csaba, Menczer Tamás, Juhász Hajnalka, Rétvári Bence – mellett megannyi segítő dolgozik, hogy Vác sikeresen és eredményesen vegye fel a küzdelmet a dunai árvízzel szemben. Jó látni és leírni, hogy a bajban az összefogás mindent felülír, mindennél fontosabb!

Péntek délutáni helyzetkép. Fotó: vaci-naplo.hu

Még szintén érdekelheti...