aktuális

Sződliget is felkészült az árvízi hullám fogadására – Várhatóan csütörtök déltől teljes útzár lesz a 2-es főúton

Sződliget Nagyközség Önkormányzata, a vízügyi szakemberek, a katonák munkájának, és a homokzsákokat töltő önzetlen segítők sokaságának köszönhetően a település felkészült a nagy dunai árhullám érkezésére.  

„Szeptember 19-én (csütörtökön) reggel 8:00 órakor megkezdődik az acélgerendák kulisszanyílásba emelése a 2-es főúton. Ezért 8:00 órától várhatóan 10:00 óráig váltakozó irányú forgalom lesz forgalomirányítással. Ezt követően vélhetően dél körül már teljes út zár lesz. Őszintén szeretném megköszönni annak a rengeteg önkéntesnek, akik Sződligetről és az ország számos más pontjáról érkeztek azért, hogy munkájukkal segítsék az árvízi védekezést. A mai napon kimondhatjuk, hogy Sződliget felkészült az árvízi hullám fogadására. Néhány utólagos feladatot még ellátnak kollégáim, illetve azok a katonák, akiket segítségül Sződligetre kértem – írja közösségi oldalán Juhász Béla polgármester.

A város polgármestere tájékoztatta a sződligetieket a Facebookon. Azt írja, hogy „a 2-es út lezárása vélhetően (vízállástól függően) 19-én (csütörtökön) 12.00 kor történik meg. A kijelölt terelőút az M2-es autópályán keresztül lesz.”

Fotó: KesziPress

A közösségi összefogást így méltatta Facebook-oldalán a nagyközség legaktívabb civil egyesülete, a ZöldLiget – Baráti Kör Sződligetért Egyesület: „Amikor nincsenek szavak… Folytatás holnap! … mindenkinek köszönet!”

Még szintén érdekelheti...