aktuális

Gulyás parti a dunakeszi nyugdíjas klubban

A Dunakeszi Nyugdíjas Kiránduló Klub ez évben is megtartotta az ősz kezdetén szokásos Gulyás partinak nevezett hangulatos rendezvényét, melyen ez alkalommal 130 fő vett részt. A szokásos remek hangulatról ezúttal is Zupka Sándor és a vezetőség tagjai gondoskodtak. A vendégek közt Dióssi Csaba polgármestert és Csoma Attilát, a József Attila Művelődési Központ igazgatóját köszöntötték.

A klubvezető büszkén említette a lelkes vezetőségi tagok és sok érdeklődő klubtag kezdeményezését látva, hogy „Nincs mit szégyellnünk! Nem véletlenül van a nevünkben a kiránduló klub, ez nem egy ’rozsdaövezet’. Annyi évesek vagyunk, amilyenek vagyunk, de mozgunk, futunk, és a lényeg: együtt vagyunk, közösségben élünk, számíthatunk egymásra, tudunk mosolyogni és örülni egymásnak”. Megköszönte a vezetőség támogatását, részvételét, és az alkalmat kihasználva bemutatott két új vezetőségi tagot.

Zupka Sándor elnök

Jellemző a klub összetartására és az egymással történő törődésre, hogy van saját beteglátogatójuk, aki az éppen gyengélkedő tagokat szokta fölkeresni otthonukban. Most azonban éppen neki vannak a térdével kapcsolatos gondjai. Így a vezetőség szívesen lát valakit, aki tudná helyettesíteni átmeneti időre őt, hogy a kényszerűen otthon maradók továbbra is érezhessék a közösség törődését.

Dióssi Csaba polgármester

Dióssi Csaba polgármester üdvözölte a tagságot, akik betöltötték a hatalmas díszterem étkezéshez rendezett asztalsorait. Elmondta, hogy mindig örömmel jön a klub rendezvényeire, mert itt érdeklődő, derűs emberek közt lehet, akik korukat meghazudtolva serények és részt vesznek a város életében is. Többek között kiemelte, milyen fontos az idősek életében a bezárkózás elkerülése, a közösségben létezés, ami egyben a szellemi képességeket is karban tartja. Azonban ugyanilyen fontos a fizikai aktivitás, az egészség megőrzése is, amelynek a legfontosabb eleme a mozgás. Karban kell tartanunk az izmainkat, ízületeinket! Javasolta, hogy kövessük a japánok példáját, akik mindennapi mozgás szervezésére buzdították a lakosságot, s ezzel Japánban a várható átlagéletkort sikerült igen magas szintre emelni. Beszámolt róla, hogy Csoma Attila igazgató úrral közösen azt elemzik, mivel lehetne a jövőben még több mozgást ajánlani a művelődési központ látogatóinak.

A gulyásra várva a vezetőség és a szintén kezdeményező tagoknak köszönhetően hallhattunk a helyhez és az évszakhoz kapcsolódó verset, az énekkar vidám előadását, amelyhez a sorok közt majd mindenki bekapcsolódott.

Részt vehettünk egy újszerű kezdeményezésen is, ami az időskorban lassan lazuló érzékszerveket, megfigyelőképességet igyekezett felfrissíteni. Ennek során a kivetített ábrákat kellett viszonylag rövid ideig szemlélni és memorizálni, majd az eltűnő képre vonatkozó kérdéseket megválaszolni. Nem volt könnyű feladat a 11 kérdésre helyes válaszokat adni, de azért akadt több jó megfigyelő.  

A klub soron következő rendezvényei:

  • Klubnapok: páratlan hét 1. és 3. hét szerdája. Kezdés: 14 órakor, vagy a kihirdetett (jelzett) időpontban.
  • Kirándulások: páros hét 2. és 4. hét szerdáján. Indulás: a meghirdetett időpontban a felszállító pontról.
  • Szeptember 18. „Szomszédoló bemutatkozás” Meghívott vendég Swartz István úr, a Dunakeszi Járműjavító Kft. ügyvezető igazgatója.               
  • Szeptember 25. Határon túli magyar városok: Besztercebánya
  • Október 02., Idősek világnapja a DNYKK-ban
  • Jelentkezés és befizetés: az október 09-i kirándulásra és a szüreti bálra
  • Gyalogos kirándulás az aktualitások jegyében
  • Október 16. Hagyományőrző szüreti bál
  • Október 30.    Barangolás Madách és Mikszáth nyomában
  • November 06. Csokonai Vitéz Mihály-házi vetélkedő 

(Windhager)   

Még szintén érdekelheti...