aktuális

Dunakeszin idén is sokan segítik a nehezebb sorsú tanulók tanévkezdését

Idén is sok jó ember segített azért, hogy 60 gyereknek összegyűljön az iskolakezdési felszerelés – kezdte a köszöntőjét Gál Gellért Ákos, a DÓHSZK szakmai igazgatója az intézmény épületében tartott átadón. Szabó József önkormányzati képviselő kezdeményezésére hosszú évek óta hagyomány, hogy a karácsonyi adományozás mellett meghirdetik az iskolakezdési adománygyűjtést is, amihez magányszemélyek, politikusok és helyi cégek is rendszeresen csatlakoznak. Így van ez idén is.

“Remélem, mindenki kipihente magát a nyári szünetben, és feltöltődve kezdi meg az idei tanévet. Régi szokás, hogy összefogunk azért, hogy megkönnyítsük az iskolakezdést azoknak is, akiknek ez egy komolyabb vállalást jelent” – kezdte köszöntőjét Nyíri Márton alpolgármester.

Szabó József (b1), Gál Gellért Ákos, Gelbert Eco Print nyomda tulajdonosa, Sipos Dávid alpolgármester, Nyíri Márton alpolgármester, Dióssi Csaba polgármester

“Gyermek- és felnőttkorban is vannak akadályok, nehézségek, de ha ezeket le tudjuk küzdeni, akkor ezáltal többek leszünk, fejlődünk általuk,  és újra megtettük azt az egy-kettő-három lépést előre, ami előre visz bennünket az élet rögös ösvényein” – fogalmazott a civil életben informatika és rajztanárként dolgozó társadalmi megbízatású alpolgármester, aki hozzátette: „jó dolog, hogy elkezdődik az iskola, hiszen ez fogja megalapozni a ti további életeteket és jövőtöket. Mindenképpen becsüljük ezt meg. Nagyon sikeres tanévet kívánok nektek, és azt, hogy a kötelesség mellett legyen időtök a szabadidős tevékenységekre és a barátságokra is, melyek egy életre meghatározóak lehetnek” – mondta Nyíri Márton, aki azt is elárulta, hogy most volt a 30 éves általános iskolai osztálytalálkozója, ami nagy élmény volt számára.

Dióssi Csaba polgármester bevezetőjében a magyar oktatás színvonalát, a családok, a továbbtanulók esélyegyenlőségét hangsúlyozva úgy fogalmazott: óriási előnynek tartja, hogy Magyarországon olyan állami iskolák vannak, ahol minden diák számára adottak a feltételek a továbbtanuláshoz.

“Köszönöm Szabó József önkormányzati képviselőnek, aki annak idején ezt kitalálta, és a lelke, motorja ennek a kezdeményezésnek is, illetve a DÓHSZK kollégáinak, akik munkaköri kötelezettségeiken túl tesznek a dunakeszi gyerekekért. Rengeteg magánszemély és cég is csatlakozott, a Gelbert Eco Print nyomda és a Corwell Kft. is, melyek vezetői fontosnak tartják, hogy helyi cégként részt vállaljanak ebben az elismerésre méltó karitatív tevékenységben, fontosnak tartják a diákok esélyegyenlőségét” – zárta köszöntőjét a város polgármestere.

Ezt követően került sor a személyre szabott, az iskolai oktatáshoz nélkülözhetetlen tanszereket, eszközöket tartalmazó csomagok átadására.

Fotó: Bocskay Zsolt és KesziPress

Még szintén érdekelheti...