gasztronómia

Itt kóstolható meg térségünkben az ország tortája

A versenyt idén a váci Édes Vonal cukrászda cukrásza, Kovács Alfréd Mákvirág nevű, mákos-feketeribizlis-feketeszezámos kreációja nyerte meg.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Mákvirág torta könnyű, mandulalisztes, mákos piskótából, lágy fehércsokoládé-krémből, ropogós feketeszezám-grillázsból áll, valamint megjelenik benne a máklikőr és a feketeribizli is.

Az idén 18. alkalommal meghirdetett versenyen a jelentkezőknek úgynevezett szuperélelmiszereket kellett felhasználniuk, a szervezők ugyanis a gazdag beltartalmú értékekkel rendelkező, magyar alapanyagokra szerették volna felhívni a figyelmet.

Magyarország cukormentes tortája a szegedi Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház cukrászai, Novák Ádám és Csonka László Zöld Málna elnevezésű málnás-pisztáciás-fehércsokoládés-rózsavizes alkotása lett.

A tortákat az érdeklődők 2024. augusztus 19-től vásárolhatják meg Budapesten a Magyar Ízek Utcája rendezvény keretében a Várkert Bazár épületében, továbbá több mint 500 cukrászdában országszerte.

Térségünkben:

Édeske Cukrászműhely – Nagymaros, Sakura Cukrászda – Nagymaros, Sakura Cukrászda – Szokolya, Anda Cukrászda Vác – Vác, Édes Vonal Cukrászda – Vác, Floch Cukrászat Kft. – Vác, Mimóza Cukrászda – Vác, Mirgitta Cukrászda – Vác.

Még szintén érdekelheti...