ünnep

Gulyás Michelle és Gyulay Zsolt belügyminisztériumi kitüntetésben részesült

„Gulyás Michelle rendőr hadnagy, olimpiai bajnok és Gyulay Zsolt MOB elnök, kétszeres olimpiai bajnok a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozata kitüntetést kapták a Belügyminisztériumban augusztus 20. alkalmából. Egy ország drukkolt nekik, egy ország büszke rájuk” – írja közösségi oldalán Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a Vác központú választókerület országgyűlési képviselője.

A váci kötődésű, kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, Gyulay Zsolt a korábbi évtizedekben örvendeztette meg világraszóló sikereivel a sportszerető magyarokat, aki – számos pozíciója mellett – a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként is elismerésre méltó munkát végez. De nemcsak a legmagasabb szinten, hanem a sportpályafutását megalapozó városban, Vácon is mind a mai napig dicséretes a tevékenysége, melynek egyik legszebb példája, a Karakán Sportegyesület megalapítása és a Duna-parti vizibázis kiépítése. Gyulay Zsolt kiemelkedő tevékenységét méltán ismeri el díszpolgári címmel Szent István napján Vác Város Önkormányzata.

A Belügyminisztérium Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozata kitüntetéssel elismert Gulyás Michelle olimpiai bajnok öttusázó győzelméhez vezető úton a magyarok százezrei könnyezték meg az ifjú rendőr hadnagy gigászi küzdelmét, aki – nem túlzás – olyan csodálatos élménnyel ajándékozta meg a sportszerető közönséget, mint egykoron az öttusa élő legendája, az olimpiai bajnok Balczó András a budapesti világbajnoki győzelmével. Mindkét sportemberrel együtt dobbant a nemzet szíve!

(Vetési)

Még szintén érdekelheti...