Sport

Kiemelt csapatsport lesz Dunakeszin a kézilabda

Az ifjúsági női VSD kézilabdázók igen nagy reménnyel vágnak neki a következő szezonnak, mivel a tavalyi másodosztályú kerethez, kiváló játékosok csatlakoztak. Így nem is lehet más számukra a cél, mint megnyerni a bajnokságot és kivívni a jogot az első osztályban való indulásra.

Ami már szinte megszokott a VSD kézilabda utánpótlás csapatainál az elmúlt években, ugyanis évről évre egyre több korosztály nyer jogot arra, hogy az első osztályban indulhasson. Az előző idényben például a VSD fiú ifjúsági csapat jutott fel a legmagasabb osztályba, ami azt is mutatja, hogy Dunakeszin egyre magasabb szinten működik az utánpótlásképzés. A megannyi választható VSD sportág közül a kézilabda, mint sikeres olimpiai csapatsportág pedig, évek óta biztosít remek feltételeket és magas versenyeztetési lehetőséget a térségben élő kézilabdás fiatalok számára.

Temesvári István már hosszú évtizedek óta vezeti sikeresen a helyi kézilabda szakosztályokat és a következő évekre fontos szerepet szán majd a térségi kézilabda utánpótlásképzés még erőteljesebb felépítésére. Erre kiváló lehetőséget ad az is, hogy Dunakeszin megépült az új Diáknegyed, aminek köszönhetően még több fiatal sportoló választja majd a jövőben Dunakeszit. Ugyanakkor Dunakeszin már négy lelátóval ellátott sportcsarnok –Diáknegyed, Magyarság Sportcsarnok, Radnóti Miklós Gimnázium és Szent István Általános Iskola-, illetve több gyakorlócsarnok is megtalálható.

 Az idei tanévtől kezdve pedig, már a helyi általános iskolákban is még nagyobb figyelmet fordít a szakosztály az iskolás gyerekek labdás képzésre és a tehetségek mielőbbi felfedezésére, illetve a sportágba irányítására. Ennek egyik fő oka az, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség kiemelt prioritásként kezeli azt, hogy az iskolákban is még több lehetőséget tudjon biztosítani a gyerekek labdás, illetve kézilabdás felkészítésére.

Négy általános iskolában, két különböző programot is elindít a VSD kézilabda szakosztály a 2024/2025. évi tanévben Dunakeszin. Az egyik a „Kézilabda az Iskolába” program, a másik pedig a „Velünk kerek a világ” elnevezésű program lesz majd. Az induló programokkal kapcsolatban, további felvilágosítást kaphatnak a szülők és gyerekek az iskolától, illetve a VSD kézilabda szakosztálytól.

A két induló kézilabdás programban az alábbi partneriskolák vesznek majd részt Dunakeszin:

  • Bárdos Lajos Általános Iskola
  • Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola
  • Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola
  • Szent István Általános Iskola

További hír a Dunakeszi kézilabda szakosztályról, hogy már javában tart a felkészülés a VSD női kézilabda csapatánál a következő, nagy reménnyel várt bajnokságra. Az előző szezonban a csapat az előkelő harmadik helyen végzett, az összevont NB II női-C és D csoportban. Az idei évben ezért nem is lehet más a cél a hölgyek számára, mint megismételni, vagy felülmúlni az előző szezont. Ami nem lesz egyszerű, mivel már az ellenfelek is tudják, hogy jó erőből áll Dunakeszi, és a dobogóért szállnak majd idén is harcba. Varga Márta együttesénél a legnagyobb fegyvertény, hogy a csapat gerincét egyben tudták tartani és az előző szezonban megszerzett rutinnal, illetve a tehetséges Dunakeszi nevelésű fiatalokkal kiegészülve veszik majd fel a harcot az ellenfelekkel.

Az első fordulóban rögtön egy nagy rangadóval kezdenek majd a hölgyek, mivel a Vác csapata látogat Dunakeszire. A jó kezdés nagyon fontos minden csapat számára, így nagy küzdelem várható a Magyarság Sportcsarnokban szeptember 14.-én, szombaton 16:00 órai kezdéssel, ahová a kézilabda szakosztály várja majd a tavalyi szezonban megszokott, szépszámú és hangos közönséget is.

Forrás: VSD Kézilabda Szakosztály

Még szintén érdekelheti...