aktuális

Egy új korszak kezdete

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Dunakeszi IV. Béla Király Gimnázium 2024. szeptember 2-án már önálló intézményként lépi át a Diáknegyed épületegyüttesének falait. Nagyon vártuk már ezt a pillanatot!” – jelentette ki a lapunknak adott nyilatkozatában Zentai Kati, a Dunakeszi IV. Béla Király Gimnázium igazgatója.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy iskolánk lesz a Nemzeti Tanévnyitó helyszíne. Folynak az előkészületek, zajlik a beköltözés és tervezzük a következő tanévet. Mielőtt azonban a jövőbe tekintenénk, nézzük meg, miként zártuk a 2023-2024-es tanévet.

 Visszagondolva, a kis családias körülmények között elillant gimnáziumi évek több szempontból is megalapozták a gimnázium jövőjét. Rengeteg programot szerveztünk diákjainknak, a diákokkal együtt: Béla Király Nap, Király Kupa, Egészségnap, 24 órás LEGO Nap, csak néhány a sok közül.

Zentai Kati igazgató asszony (b1) lengyel és német vendégekkel

A kezdetben nyolc fős tantestület mára már közel harminc főre gyarapodott. Sok-sok időt töltöttünk azzal, hogy kitaláljuk, megtervezzük a Dunakeszi IV. Béla Király Gimnázium hosszútávú képzési rendszerét. Számos értekezlet, beszélgetés és gondolkodás eredményeképpen hirdettük meg tagozatainkat. Úgy tűnik, megfelelően gondolkodtunk. A nyolcadikos diákok örömmel választották iskolánkat. Mára már 288 tanulóval kezdjük meg a 2024-2025-ös tanévet. Elindítjuk két tanítási nyelvű osztályunkat, ahol már anyanyelvi lektorokkal is dolgozunk.

Szülői értekezlet a 2024/2025 tanév újonnan felvett diákjainak

Ezúton is szeretném megköszönni a Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskolának a sok-sok segítséget, amellyel megkönnyítették mindennapi életünket” – fogalmazott Zentai Kati, a Dunakeszi IV: Béla Király Gimnázium igazgatója, aki hozzátette: „Az iskola – nyelvi orientációja révén külföldi kapcsolatait is tovább bővítette. Látogatást tettek nálunk lengyel, német kollégák. Diákcsoportunk Malagán járt és tervezzük további kapcsolatainkat.

Nyelvvizsga központokkal is keressük az együttműködést. A EUROEXAM partneri kapcsolatával számos továbbképzés, tanári képzés, célirányos nyelvvizsga felkészítés nyílt meg iskolánk tanulói előtt.

A Diáknegyed két középiskolája is megkezdte a közös munkát. A Váci Szakképzési Centrum Lányi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola tanulóival és tanáraival együtt igyekeztünk közösen gondolkodni. Kiderült, hogy „sok jó ember kis helyen is elfér.” Megszerveztük a KIRÁLY KUPÁT, amelyen már a két intézmény – egy közös hagyományt elindítva – küzdött és indított el egy vándorkupát. Várjuk a következő tanévben is!

Közösen készülünk a Nemzeti Tanévnyitóra és együtt várjuk, hogy megkezdhessük a munkát a Diáknegyedben.”

Még szintén érdekelheti...