ünnep

Nívós ünnepi programok Sződligeten

Idén immár 5. alkalommal rendezik meg a nagy sikernek örvendő operagálát Sződligeten, melynek ötlet- és házigazdája a településen élő Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója. A hazai és nemzetközi operaslágerek az operaélet meghatározó művészeinek előadásában, kísérőprogramok és felejthetetlen élmény vár mindazokra, akik ellátogatnak a sződligeti főtérre augusztus 19-én este! A belépés ingyenes!

A gazdag ünnepi kínálatot augusztus 18-tól kezdődően egészen augusztus 21-ig élvezhetik a kulturális és művészeti programok kedvelői a Sződligeti Civilek és a ZöldLiget Baráti Kör Sződligetért Egyesület szervezésében.

Az ünnepi választék egyik különlegessége lesz a Sződligeti Összművészet Utcája, melynek keretében a helyi művészek alkotásaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A kiállítók között lesz az Európa-hírű Korsók Háza is, melynek több ezres gyűjteménye Szemere István és felesége jóvoltából Sződliget egyik legnagyobb kincse. A különleges és egyedi korsók iránt óriási az érdeklődés, melynek bizonysága, hogy a minap köszönthették az 1500. látogatót, akinek oklevéllel és egy 40 éves Gerz korsóval kedveskedtek Szemere Istvánék.

Az ünnep jegyében Sződligetre érkezik a Szent Korona is, melyet székelyudvarhelyi alkotók ajándékoztak a gödi Búzaszem Iskolának, ám a jeles évfordulón a nagyközség főtéren is megtekinthetik az ünneplő sződligeti polgárok.

(Vetési)

Fotó: hellogod.hu

Még szintén érdekelheti...