aktuális

Dunakeszi is csatlakozik a mobilitási hét programsorozathoz

A puding próbája az evés, ha pedig finom, jöhet a repeta. Dunakeszi a tavalyi sikeres esemény után idén is csatlakozik az Európai Mobilitási Hét programhoz. A 2024. évi rendezvény mottója: „Mindannyiunké a tér”, amellyel arra hívnak bennünket, hogy közösen döntsük el, miként használjuk közterületeinket és gondoskodjunk arról, hogy mindenki – különösen a gyalogosok és kerékpárosok – kellemes környezetben, biztonságosan és kényelmesen közlekedhessen.

Dunakeszi Város Önkormányzatának célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a folyamatos közlekedési fejlesztések mellett nagymértékben csökkenthetők a reggeli dugók a városban, ha autó helyett alternatív közlekedési eszközt választunk (tömegközlekedés, kerékpár, roller, gördeszka, séta, segway…).

Dunakeszi mobilitási hét programjai:

  • Szeptember 16. és 20. között az óvodás gyerekek, az általános- és középiskolás diákok pecsétgyűjtő nyereményjátékban vehetnek részt. Ehhez az kell, hogy a program ideje alatt mind az 5 napon kerékpárral, rollerrel, gyalog, tömegközlekedéssel vagy bármilyen alternatív közlekedési eszközzel érkezzenek a gyerekek az intézményekbe, ahol a pecsétgyűjtő füzetbe megkapják az aznapi pecsétet, majd a betelt füzetet az óvodák, iskolák bejáratánál elhelyezett gyűjtődobozba dobják be. Szeptember végén pedig sorsolás, amelyen a fődíj egy kerékpár a nyertes gyermek saját méretének megfelelően.
  • Biciklis felvonulás szeptember 20-án 07:00-ai indulással a IV. Béla király főtérről. Célállomás a Katonadomb. A felvonuláshoz bárki csatlakozhat, nem feltétele a pecsétgyűjtésben való részvétel. Legyünk minél többen, hogy hívjuk fel a figyelmet az autós forgalom csökkentésére!
  • A felvonulás résztvevőit pedig bringás reggelivel várjuk 09.20-án 07:30 órakor a Katonadombon, ahol szintén pecsételnek a szervezők és a betelt pontgyűjtő füzet itt is leadható.

A bringás reggelin való részvétel online regisztrációhoz kötött, hogy a szervezők mindenki számára biztosítani tudják az útravalót. A kérdőív a www.dunakeszi.hu honlapon az esemény híre alatt elérhető.

Dunakeszi egy irányba teker!

Szeredi Helga

Még szintén érdekelheti...