aktuális

Rétvári Bence: Brüsszel védelmi pénzt szed, az önvédelem jogát elvenné a tagállamoktól

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint azért szabott ki rekordmértékű bírságot a migráció megállítása miatt hazánkra az Európai Unió Bírósága, hogy rávegyék Magyarországot: álljon be a sorba. Rétvári Bence a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában leszögezte: Magyarország nem hajlandó a migrációt pártolni, nem hajlandó a háborút pártoló országok közé belépni.

Azért büntetik Magyarországot, hogy álljon be a sorba, engedje be a migránsokat – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Rétvári Bence közölte: Magyarország azt fogja tenni, amit eddig is tett, továbbra is megvédi a külső határokat, és nem fogadja el az Európai Unió Bíróságának az országot a migráció elleni fellépés miatt elmarasztaló ítéletét. Úgy fogalmazott, ez nyilvánvalóan nem jogi ítélet, hanem politikai nyomásgyakorlás. – Azért szabtak ki az eredeti indítványhoz képest hetvenszeres – rekordmértékű – bírságot, hogy rávegyék Magyarországot, engedje be az illegális migránsokat, álljon be a sorba, ahogy Európa számtalan országa, amely megszavazta a migrációs paktumot, ami az illegális bevándorlók automatikus átvételét és szétosztását jelenti. Magyarország azonban – bármekkora nyomás nehezedik is rá – nem enged, ahogy a déli határvédelemből sem – hangoztatta a politikus.

Rétvári teljes mértékben jogtalannak és alaptalannak nevezte a bírságot, amelyet – mint mondta – Magyarország nem fog megfizetni. Az államtitkár kifejtette, a migráció soha nem látott mértékben veszélyezteti egész Európában a közbiztonságot. – A migrációt ugyanazok az alvilági körök szervezik, amelyek korábban kábítószer-kereskedelemből, prostitúcióból, fegyverkereskedelemből óriási pénzeket szedtek össze. Az alvilág ebből az üzletből még több pénzt szed be, megerősödött Európa-szerte – mondta Rétvári Bence. Példaként Svédországot említette, ahol kétnaponta történik vagy késelés, vagy robbantás, amelyet az alvilág szervez, amely pénze jó részét és már utánpótlását is az illegális migrációból szerzi. – Az elmúlt évtizedben kétezer ember lett a terrorizmus áldozata Európában – hangsúlyozta a politikus.

A kiszabott – nyolcvanmilliárd forintos, majd további napi négyszázmillió forintos – bírságot védelmi pénznek nevezve Rétvári Bence azt mondta, Brüszszelben azt a jogot akarják elvenni az európai tagállamoktól, hogy képesek legyenek az önvédelemre. – Magyarországnak nem büntetés járna, hanem költségtérítés: a rendőrök bére, a kerítés kiépítésének a költsége,mivel a kerítéssel a déli határt, az unió
külső határát védi. A brüsszeli bürokraták azt várnák el a magyar rendőröktől, hogy sétáljanak oda a nagy csoportokban érkező migránsokhoz – akiknél gyakran kés vagy fegyver van, és korábban kövekkel támadtak rájuk –, és nyújtsanak nekik segítséget kérelmük benyújtásában. A bürokraták azt gondolják, hogy a rendőrök nem arra valók, hogy a határt megvédjék, hanem hogy az illegális migránsok jogainak kiteljesedését elősegítsék – emelte ki, egyben leszögezte: Magyarország nem hajlandó a migrációt pártolni, nem hajlandó a háborút pártoló országok közé belépni.

Az államtitkár szerint Brüsszelben nagyon széles – a liberálisoktól a szociáldemokratákon át a néppártig terjedő – koalíció pártolja a migrációt és a háborút. Rétvári Bence emlékeztetett: Magyarország 2015 óta bebizonyította, hogy a határ megvédhető, és a migráció az ország határán megállítható. Sőt Szerbia déli határán is vannak magyar rendőrök – osztrák rendőrökkel közösen –, és ott is hatékonyan tudnak fellépni. – Míg egy Európába szóló repülőjegy körülbelül kétszázezer forintba kerül, az illegálisan érkezők az emberkereskedőknek legalább kettő-, öt-, bizonyos esetekben tízmillió forint fölötti összeget fizetnek azért, hogy Európába juttassák őket. Az illegális emberkereskedelem nem a szegények választása – állapította meg az államtitkár. Az érkezők annak egy részét, amit Európában szociális juttatásként kapnak, hazaküldik, hogy újabb emberek tudjanak fizetni az embercsempészeknek, így a nyugat-európai támogatások valójában az emberkereskedők zsebében landolnak, akik utána alvilági viszonyokat hoznak létre egész Európában, és így sajnos évről évre romlik a közbiztonság a kontinens nagyvárosaiban – mondta Rétvári Bence

Forrás: MTI

Még szintén érdekelheti...