Sport

Nemzetközi versenyeket tartanak a napokban a sződligeti krikett pályán

Nemzetközi versenyeket tartanak a napokban a sződligeti krikett pályán, amelyen egy olyan magyar csapat is részt vesz, ahol sződligeti versenyző is játszik.

Dunamenti Kenguruk 2007-ben alakult Ausztrál-Magyar krikettklub. Céljuk a sport népszerűsítése Magyarországon. Jelenleg a magyarországi 13 csapat közül az egyetlenegy krikettcsapata ahol magyar játékosok is játszanak. Az idei 2024-es szezonban a magyar másodosztálynak tekinthető Cricket League-ben illetve a European Cricket Series Hungary 2024 tornán szerepel.

A Kenguruk történelme során először részt vesz az European Cricket Series 2024 (ECS) tornán ami egy 10 csapatos két hetes torna (2024.07.15.-2024.07.26.) a GB Oval-on magyar csapatok részvételével az ECN szervezésében. Az ECN 2020-óta minden évben megszervezi Magyarországon ezt a T10 (60 dobás) formátumú tornát. A kommentátorral interneten profi módon élőben közvetített rövid dinamikus játékműfaj az ECN oldalán illetve a Youtube-on is elérhető.

A torna teljesen független Hungarian Premier League és a Hungarian Cricket League-től. „A” csoport: Dunamenti Kenguruk, Budapest Zalmi, Budapest Super Kings, Royal Tigers, Dunabogdány CC. „B” csoport: Royal Eagles, Kashmir Budapest, Cobras CC, United Család Budapest, Budapest Blinders. Több részletes információ a tornáról a Bajnokság menüpontban és az ECN oldalán.

0627.hu

Még szintén érdekelheti...