Olimpia 2024

Ezúttal is több aranyat vár a kajakosoktól Kammerer Zoltán

Elsősorban a gödi és a magyar sikerekért szorít a hétvégén kezdődő olimpián Kammerer Zoltán, Göd polgármestere, de nosztalgiával gondol a saját sportolói pályafutására is a háromszoros olimpiai bajnok kajakos. A városvezető szurkolóként az egyéni sportágakat preferálja, sok korábbi pályatársának szurkol, de tippelni csak a kajak-kenus eredményekre mer.

„Szerintem egy sportoló életében nincs is annál magasztosabb dolog, amikor képletesen az egész országért küzdhet, és ha jó eredményt ér el, akkor biztos lehet abban, hogy minden magyar büszke rá.” – mondta a városvezető annak kapcsán, hogy a hétvégén kezdődik az olimpia Párizsban.

„Mi most Gödön azért is lélegzetvisszafojtva várjuk az olimpiát és a paralimpiát, mert mindkét megmérettetésen lesz gödi induló. Az épek között a judós Pongrácz Bencéért szoríthatunk, aki július 28-án, vasárnap 10 órakor lép először tatamira a 66 kg-os súlycsoportban, az augusztus 28-án kezdődő paralimpián pedig Szőllősi István súlylökőnek szurkolhatunk majd. Szeretném nekik üzenni, hogy mögöttük áll az egész város, ami nagyon sokat jelenthet; annak idején nekem csodálatos érzés volt, hogy a nagyobb nemzetközi versenyek alatt éreztem a gödi emberek szeretetét és támogatását.”

„1996 és 2012 között zsinórban öt olimpián vettem részt sportolóként, számomra az idő múlását jelzi, hogy ez már a harmadik olyan ötkarikás esemény, amelyen nem állok rajthoz. – mondta a 46 éves háromszoros olimpiai bajnok, aki az utolsó olimpiáján Londonban egy ezüstérmet is szerzett a férfi kajaknégyes vezérevezőseként.

– Természetesen az idei olimpián is legjobban a kajak-kenu versenyeket várom, és biztos vagyok benne, hogy sportágam ismét szállítja majd a jó eredményeket. Szerintem a kajakos Csipes Tamara és Kopasz Bálint egyértelmű esélyesként utazik Párizsba, és meglepetésre számítok a férfi kajaknégyestől is, akik ugyan nem szereztek érmet a júniusi szegedi Európa-bajnokságon, én mégis a dobogóra várom őket, valamint jó előérzetem van a férfi kajakpárosokat illetően is. Szorítani fogok a Párizsban pályára lépő magyar csapatokért, de hozzám közelebb állnak az egyéni sportok, pályatársaim közül nagyon drukkolok a magyar küldöttség két csapatkapitányának, az úszó Kapás Boginak és a kardozó Szilágyi Áronnak, ők mindketten már ötödik alkalommal szerepelnek olimpián. Jó eredményt várok Péni Istvántól is, mert kiváló sportlövőnk évek óta a világ legjobbjai között van, ezért nagyon megérdemelne már egy olimpiai érmet” – tette hozzá Kammerer Zoltán, aki úgy döntött, hogy szurkolóként nem utazik ki Franciaországba.

A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán tavaly május óta Göd polgármestereként a város irányítására koncentrál

„Eltartott egy ideig, amíg megszoktam, de magamra már nem sportolóként, hanem városvezetőként gondolok – mondta a Duna-parti város polgármestere, aki 2022 végén fejezte be a versenyszerű kajakozást. – Utaztam már eleget, nagyon élvezem, hogy most a hivatásom is Gödhöz köt, és nem kell rendszeresen hosszabb időre elhagynom a szülővárosomat. Ennek megfelelően itthonról követem majd az eseményeket.”

Balogh Péter Dávid