Sport

TÖRTÉNELME ELSŐ HUNGARIAN BOWLJÁT NYERTE A TITANS

A Budapest Titans hátrányból felállva, 51–29-re győzte le a Csepel TC Cowbells csapatát a magyar amerikai futball kiemelt osztályának, a HFL-nek a budapesti Kincsem Parkban található Budapest Rugby Centerben 2024. július 20-án tartott döntőjében, a XVIII. Veolia Hungarian Bowlon.

A szezonzáró mérkőzésen egyértelműen az idény két kiemelkedő csapata csapott össze. Bár mindkettejük számára 2023-ban egyaránt a rájátszás elődöntője jelentette a végállomást, idén a Cowbells vereség nélkül zárta az alapszakaszt, míg a Titans egyetlen – éppen a Cowbellstől elszenvedett – vesztes mérkőzéssel végzett annak második helyén.

A döntőt a már többszörös győztes, és talán esélyesebbnek kikiáltott Cowbells kezdte jobban: már az első negyedben – két touchdownból és egy safetyből szerzett – 15 pontos előnyre tettek szert. Ugyanakkor a Titans hamar rendezte a sorait, olyannyira, hogy a félidő előtt 16–15-re sikerült át is venniük a vezetést. A nagyszünetig azonban egyszer ismét touchdownt ért a Cowbells, vagyis a második félidőre ötpontos csepeli vezetéssel fordulhattak a felek.

A mérkőzés második fele azonban egyértelműen a Titans pillanatait hozta, amely többször is bejuttatta a labdát végzónába (egyszer nem mellesleg visszahordásból), 37-22-re alakítva a mérkőzés állását.

A Cowbells innen még hamarosan szépített, és nem sokkal később a gólvonalhoz is egész közel került, de ekkor az irányítójuk eladta a labdát, amelyből a Titans azonnal touchdownt ért el, gyakorlatilag biztossá téve a győzelmüket.

Az élvonalba évek után mindössze tavaly felkerülő Titans ezzel történelme során először jutott az első osztály csúcsára.

Fotó: Tóta Krisztián

Még szintén érdekelheti...