aktuális

Az év polgármesterét keresik – Ön is javasolhat!

Idén is átadják az Év polgármestere, az Év alpolgármestere és az Év jegyzője díjakat.

A rendezvény fővédnöke Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, fő szónoka pedig Dukai Miklós önkormányzati államtitkár lesz, valamint felkérték Varga Mihály pénzügyminisztert szakmai előadás megtartására. A nagy múltú díjátadó gálának ezúttal egy dinamikusan fejlődő mezőváros ad otthont.

Az egyik legnagyobb hagyománnyal bíró önkormányzati rendezvényt, a 29. MBH Bank városi polgármesterek randevúját szeptember 18-án Karcagon tartják a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia-központban – jelentette be Szepesi Tibor, Karcag polgármestere és Oltványi Tamás, az ötletgazda-rendező Szféra ügyvezetője a karcagi városházán. Mint arról a szervezők tájékoztattak, a rendezvény fővédnöke Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, fő szónoka pedig Dukai Miklós önkormányzati államtitkár lesz, valamint felkérték Varga Mihály pénzügyminisztert szakmai előadás megtartására.

Az eseményen átadják a Szféra által alapított, az Év polgármestere, az Év alpolgármestere és az Év jegyzője díjakat, amelyeket azok a városvezetők kapnak, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését. A díj Szász Endre linómetszete. Szavazni kizárólag a rendezvény honlapján (www.szferaeuropa.hu) lehet augusztus 1-jétől augusztus 31-én éjfélig. Egy e-mail-címről egy szavazat adható le. Idén azokra a városvezetőkre lehet érvényesen voksolni, akik a június 9-i választáskor hivatalban voltak.

A települések vezetőinek évente megrendezett találkozóját az ötletgazda Szféra 1995 óta rendezi meg, csupán 2021-ben maradt el a világjárvány miatt. Polgármesterek, alpolgármesterek és jegyzők először 1995-ben találkoztak egymással Veszprémben, majd évről-évre Szolnokon, Vácott, Kiskunfélegyházán, Szekszárdon, Szegeden, Hévízen, Budapesten, Szarvason, Gyöngyösön, Hajdúböszörményben, Kecskeméten, Pécsett, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Debrecenben, Szolnokon, Tihanyban, Békéscsabán, Budapesten, Pécsett, Szerencsen, Balatonfüreden, Hajdúszoboszlón, Velencén, Szarvason, Komáromban és legutóbb ismét Zalaegerszegen, ahol előző évi díjazottként Balaicz Zoltán volt a házigazda, míg a djíazott karcagi kollégája, Szepesi Tibor.

Az idei rendezvénynek otthont adó Karcag a Nagykunság fővárosa, az egyik legjellegzetesebb magyar mezőváros, termálfürdője messzi vidékről vonzza a gyógyulni vágyókat. A település az elmúlt években dinamikusan fejlődő városává vált, fontos elkötelezettsége a városvezetésnek a magyarság és a régió kulturális, illetve történelmi múltjának ápolása, amelyről tanúbizonyságot ad a díjátadó otthonaként szolgáló új rendezvényhelyszín, a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia-központ.

Forrás: 0627.hu

Címlapon: Karcagi városháza épülete

Még szintén érdekelheti...