fejlesztés

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Dunakeszin

A projekt keretében a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. vagyonkezelésében lévő Krajcár utcai irodaépület és a Fóti úti temető főépületének és ravatalozójának energetikai korszerűsítése valósul meg. A 169,9 millió Ft összköltségű projekt a Széchenyi Terv Plusz Program keretében kerül megvalósításra 108,3 millió Ft vissza nem térítendő támogatás segítségével az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában, valamint a kedvezményezett saját hozzájárulása révén.

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. 2022.01.14-én támogatási kérelmet nyújtott be a Széchenyi Terv Plusz keretében meghirdetett TOP_PLUSZ-2.1.1-21 kódjelű, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívásra, ami pozitív támogatói döntésben részesült. 

A projekt keretében fejlesztéssel érintett, a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. – mint Kedvezményezett – vagyonkezelésében lévő három épület a 2120 Dunakeszi, Krajcár u. 14-16., hrsz.: 5220/111 cím alatt található irodaépület, valamint a 2120 Dunakeszi, Fóti út 99., hrsz.: 056/25 cím alatt található temető főépülete és ravatalozója. Előbbiben a társaság ügyeit intézik, ott található az ügyfélszolgálat is, utóbbiakban a temetkezéssel, illetve a temető üzemeltetésével kapcsolatos feladatok ellátása történik.

Az épületek műszaki állapota elavult, fenntartásuk jelentős költséggel jár, így a projekt keretében megvalósuló fejlesztés célja az energetikai korszerűsítés – hőszigetelés, nyílászárócsere, napelemes rendszer telepítése –, melynek eredményeképpen növekszik az energiahatékonyság és a helyben előállított, hosszú távon is fenntartható megújuló energia felhasználásának részaránya, valamint csökken az épületek fenntartási költsége, a szén-dioxid kibocsátás és így a környezeti terhelés. A projekt keretében akadálymentesítés is megvalósul.

A projekt keretében az energetikai fejlesztéssel kapcsolatos építési tevékenység projektelem, illetve a projektelőkészítéssel kapcsolatos projektelem valósul meg.

A kivitelezési szerződések aláírásra kerültek, az építési munkák a napokban megkezdődnek. A projekt várhatóan 2024. év végén fejeződik be.

További információ kérhető:

Homolya József

+36-27/342-253

Még szintén érdekelheti...