aktuális

Pest vármegyei rendőr- és katasztrófavédelmi napot tartottak Dunakeszin

Ezt az évente megtartott, bemutatókkal is színesített rendezvényt ismét Dunakeszin tartották, amire büszkék lehetünk. Elsőnek dr. Tuzson Bence miniszter szólt a felsorakozott rendőrökhöz, a megjelent katasztrófavédelemi dolgozókhoz, a tűzoltókhoz és a dunakesziek sokaságához. A látványos bemutatókkal tarkított napot a Koral Együttes nagy sikerű Balázs Fecó-emlékkoncertje zárta.

Az igazságügyi miniszter Magyarország biztonsági helyzetét elemezte. Mint mondta, „ a biztonság olyan, mint a tiszta víz, ha van, föl sem tűnik, de ha hiányzik, vágyakozunk utána. Kik teremtik meg számunkra a biztonságot. Úgy éljük az életünket, hogy a gyermekeinket, a családunkat, saját magunkat biztonságban tudhatjuk. De azt is látjuk, hogy merre tart a világ. Látjuk a szomszédos országban hogyan borul föl, mellettünk Ukrajnában hogyan változik. Tudatosul bennünk, mekkora érték a számunkra a biztonság.

Gondolnunk kell, kik azok, akik számunkra a biztonságot garantálni tudják, a rendőrségre, a katasztrófavédelemre és a tűzoltókra számíthatunk. Ezek az emberek nap mint nap értünk dolgoznak, akár az életüket is föláldozzák, de mellette családapák és családanyák és ugyanúgy élik az életüket, mint mi.

Szeretném megköszönni a rendőreinknek azt a munkát, amit az utcán vagy akár a határ mentén végeznek. Megvédték a határt, az országunk biztonságát. Elősegítették, hogy ne kerüljünk olyan helyzetbe, mint egyes nyugat európai országok, ahol már egy esti utcára menetel is önmagában kockázatot jelent. Köszönöm Önöknek ezt a munkát! Megérdemlik a társadalom megbecsülését. …”

Miniszter úr hangsúlyozta a helyi önkormányzattal ebben a munkában is kialakult gyümölcsöző együttműködést. Megköszönte Dióssi Csaba polgármester úrnak, mert az ő munkája is benne van abban, hogy Dunakeszi Magyarország legbiztonságosabb városa!

A továbbiakban hallhattuk Dióssi Csaba polgármester úr, Lauda Zoltán rendőr dandártábornok, Pest Vármegye rendőrfőkapitánya, és Branyiczky Márk tűzoltó dandártábornok úr helyzetelemzését.

A beszédeket követően számos élményt adó bemutató zajlott a Katonadombon, ahol férfiak, nők és gyermekek is remekül szórakoztak, mintegy kétnapossá téve az idei gyermeknapot, amely vasárnap folytatódik.

A látványos bemutatókkal tarkított napot a Koral Együttes nagy sikerű Balázs Fecó-emlékkoncertje zárta, melyről itt látható Tóta Krisztián fotó összeállítása.

Windhager Károly

Még szintén érdekelheti...