aktuális

Elképesztő jubileumi ünneplés – Páva Józsefné Marika nénit köszöntötték 90. születésnapja alkalmából

Páva Józsefné Marika nénit köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Dióssi Csaba polgármester és Juhász Ádám Alag városrész megbízottja. Azt is megkérdezte a Dunakeszipost tőle, hogy mi a hosszú élet titka.

90 év sok év tapasztalata, bár Marika néni szerint még nem tudja megmondani, mi a hosszú élet titka, hiszen még csak 90 éves. Ezek szerint kétségtelenül a humor fontos, ha a hosszú életről van szó, és a kávé, az is nagy kedvence az ünnepeltnek.

A polgármester kérdésére a család elmesélte, hogy először 1968-ban költöztek Dunakeszire, ahol saját kezűleg építette fel a család a házat. Később egy időre elsodorta őket az élet, de Marika néni 1996-ban végleg visszaköltözött a városba.

Marika néni 4 gyermekes családban nőtt fel, ahol 2 testvérével együtt ő maga is mérnök lett. Ez azért is meglepő, mert akkoriban nem volt túl gyakori, hogy egy hölgy gépészmérnöknek áll, de Páva Józsefné szerette a szakmáját. Hálás, hogy édesapja ösztönözte őket a diploma megszerzésére.

Mindig is igyekezett fitten tartani magát. Idős korában is sokat utazott, és 85 éves koráig járt úszni, családja elmondása szerint imádja a vizet. Boldog, szerető családja körében ünnepelhetett, 3 lánya összesen 9 unokával örvendeztette meg.

Isten éltesse őt!

Forrás: Dunakeszipost

Még szintén érdekelheti...