2020. január 20. hétfő - Sebestyén Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2019. 10. 22.
Tuzson Bence: Megerősödve folytatódhat a családbarát politika

A novemberi járandóságukkal együtt nemcsak a nyugdíjprémiumot kapják meg a jogosultak, de mindannyian kézhez vehetik a tizenegyezer forintos nyugdíjkiegészítést is – fogalmazott a Dunakanyar Régió-nak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, Pest megye 5. számú választókerületének országgyűlési képviselője, aki beszélt arról is, hogy hatalmas érdeklődés mellett, nagy sikerrel indult el az idén nyáron a családvédelmi akcióterv, az intézkedéscsomagban felkínált kedvezményeket alig néhány hónap alatt máris hatvanötezren vették igénybe.

A magyar gazdaság kiváló eredményeket produkált az elmúlt időszakban, erre pedig már lehet hosszú távú intézkedéseket és programokat alapozni, s ez megteremti a lehetőségét annak is, hogy további kedvezményekkel egyre közelebb kerüljük a családbarát Magyarország megteremtéséhez.

A magyar kormány az önkormányzati választások után újult erővel folytatja a korábban megkezdett munkáját – egyebek mellett erről is beszélt a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, a Pest megyei 5-ös számú választókerület országgyűlési képviselője. Mint mondta, a kabinet célkitűzései a legfontosabb kérdésekben megerősítést kaptak a voksoláson, és „számunkra külön elismerés, hogy országos szinten a kormányzó pártok megkapták a szavazatok több mint ötven százalékát”. Ennek köszönhető az is, hogy zavartalanul folytatódhat a munkaalapú gazdaság, a családbarát Magyarország, a növekvő bérek, a tisztességes időskor, az otthonteremtés és a nemzetegyesítés politikája. A polgárok ma már a hétköznapi életük szinte minden területén érezhetik a bevezetett kedvezmények, az intézkedések, a támogatások kedvező hatásait, és az ezekben megnyilvánuló célkitűzéseinkre is igent mondtak a voksaikkal, amit ezúton is szeretnék megköszönni nekik – fogalmazott a politikus, aki külön örömmel fogadta, hogy térségünkben is folytatódhat a fejlesztések, beruházások, építkezések közösségépítő politikája, „amelyben már az elmúlt időszakban is jelentős eredményeket értünk el”.

A családvédelmi akcióterv már az intézkedések hatályba lépése utáni első hónapokban is igen komoly lendületet vett, a programba eddig több mint hatvanötezren kapcsolódtak be – mondta a Dunakanyar Régiónak a politikus, aki részletezte azt is, hogy az intézkedéscsomag révén elérhető támogatásokra az elmúlt hónapokban máris hatszázötvenmilliárd forintot fordítottak. „Ez az összeg már megérkezett a családokhoz” – fogalmazott Tuzson Bence.

A képviselő szerint megvan hazánkban a megfelelő anyagi, vagyis költségvetési háttere ezeknek az intézkedéseknek, „a magyar gazdaság elbírja ezeket a kiadásokat, ugyanis az idei első félévben 5,2 százalékos volt itthon a gazdasági növekedés”. Ez pedig a politikus szerint egyúttal azt is jelenti, hogy átálltunk egyfajta munkaalapú gazdasági rendszerre, amit igazol az is, hogy a munkanélküliségi ráta 3,4 százalékra csökkent Magyarországon, a munkahelyek száma pedig 2010 óta nyolcszáznyolcezerrel nőtt. A képviselő részletezte azt is, hogy az országban jelenleg négy és fél millióan dolgoznak, de a kormány továbbra sem dőlhet hátra, a kabinetben még ezekkel a nagyszerű eredményekkel sem teljesen elégedettek, mindig még többet és még jobbat akarnak elérni, és „szeretnénk utolérni Csehországot”. Lapunknak nyilatkozva Tuzson Bence kitért arra is, hogy az idei év első hét hónapjában az átlagkeresetek 10,6 százalékkal növekedtek, a magyar minimálbér emelkedésének mértéke pedig a negyedik legnagyobb az Európai Unióban.

A kiváló gazdasági eredményeknek köszönhető, hogy az idén lehetőség van a nyugdíjprémium kifizetésére: ezt a novemberi nyugdíjukkal együtt kapják majd kézhez a jogosultak, és „nagy örömömre szolgál, hogy ebben az évben minden korábbinál magasabb összegű nyugdíjprémiumot tudunk kifizetni”. Erre a juttatásra jogosult minden nyugdíjas, valamint minden olyan személy, aki más jogcímen részesül nyugdíjszerű ellátásban. Ez így összességében mintegy két és fél millió embert érint hazánkban. Az idei nyugdíjprémium átlagos összege 20 160 forint.

A politikus hangsúlyozta, hogy a tavalyinál és a tavalyelőttinél is jóval nagyobb mértékben nőtt az idén a magyar gazdaság ereje, „ezért nyugodtan kimondhatjuk, hogy ez lesz az eddigi legnagyobb összegű nyugdíjprémium”. Különösképp akkor, ha hozzátesszük még ehhez, hogy ugyancsak a novemberi járandóságukkal együtt, mindannyian megkapják a tizenegyezer forintos nyugdíjkiegészítést is – mondta el a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence.Szabó Palócz Attila
Dunakanyar Régió
Fotó: Ligeti Edina

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2020 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

A málenkij robot áldozataira emlékeztek Kismaroson (2020. 01. 19.)Három éves a dunakeszi ügyfélszolgálat - személyesen 17 ezer, telefonon 31 ezer ügyfelet szolgáltak ki tavaly (2020. 01. 19.)Dióssi Csaba polgármester: Dunakeszi tovább folytatja dinamikus fejlődését (2020. 01. 19.)Dr. Bóth János kilépett az MSZP-ből (2020. 01. 17.)Gőzerővel zajlik a Lázár Ervin Program (2020. 01. 17.)Hosszú távú szakmai koncepció szerint formálódik a város zöldarculata - Interjú Tóth Eszterrel, a város főkertészével (2020. 01. 16.) A védőnő gondolatai - Hogy a gyermekek jó irányba fejlődjenek (2020. 01. 16.)Új helyszínen, ám a színvonal továbbra a megszokott magas nívójú
Váci Polgári Est - januári vendég Kassai Lajos lovasíjász (2020. 01. 16.)
Képzések és fejlesztések a váci kórház szülészetén (2020. 01. 15.)In memoriam Árpi!
Záhorszky Árpád a családfő, a vezető, a sportember és a barát! (2020. 01. 14.)
In memoriam Árpi!
Záhorszky Árpád a családfő, a vezető, a sportember és a barát! (2020. 01. 14.)
A váci szájzár-rendelet az ombudsmanhoz kerül (2020. 01. 14.)Műszeradomány a váci traumatológiának (2020. 01. 14.)Bombariadó a gödi Samsungban (2020. 01. 13.)Nemzetközi verseny megnyerésével kezdte az új évet Volentics Anna (2020. 01. 13.)
| Következő 15 |