2019. december 8. vasárnap - Mária Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2019. 08. 09.
Vác: Hat párt és két civil szervezet közös polgármester-jelöltje: Matkovich Ilona

Péntek délelőtt a váci főtéren tartott közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy hat ellenzéki párt és két civil szervezet közös polgármester-jelöltje Matkovich Ilona. A polgármester aspiráns ünnepi pillanatnak nevezte az ellenzéki pártok közös összefogását, melynek sikeréért nagyon sokat dolgoztak.

Matkovich Ilona ellenzéki polgármester-jelölt és az őt támogató pártok és szervezetek képviselői

– Ez egy fantasztikus pillanat! Az ellenzéki pártok és a két nagy civil szervezet összefogásával elkezdődik az a munka, amely reményeink szerint változáshoz vezet a város életében – mondta a polgármester-jelölt, aki egyébként független újságíróként vált ismertté, a SZAVAD Egyesület színeiben nyert önkormányzati képviselői mandátumot a váci képviselő-testületben 2014-ben.

- Ezek a szervezetek, melyek képviselői itt állnak mögöttem: a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, és a két civil szervezet, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület és a SZAVAD Egyesület – sorolta a támogató szervezeteket Matkovich Ilona, aki azt is bejelentette, hogy az MSZP helyi szervezetével még tárgyalnak, ám a párt egyik önkormányzati képviselője, Kiss Zsolt tagja az ellenzéki összefogásnak.

– Még egy kis türelmet kérünk, de azt reméljük, hogy a velünk szimpatizáló szocialista választók ránk szavaznak majd. Nagyon bízom benne, hogy az „MSZP-vel való probléma napokon belül megoldódik” – tette hozzá.

-  Az előttünk álló két hónapban nagyon sokat kell, és dolgozunk is, hogy a reménytelenséget felváltsa a remény. Azt tapasztaljuk, hogy ebben a városban sokkal több olyan váci él, aki változást akar, mint olyan, aki meg van elégedve a jelenlegi városvezetés munkájával – hangoztatta az ellenzéki polgármester-jelölt, aki szerint Vác a jelentőségéhez és lehetőségeihez képest sokkal kevesebb és kisebb pályázati sikereket ért el.

- Mi azért dolgozunk majd, hogy sokkal több sikeres pályázatot nyerjünk el, mert Vác sokkal többet érdemel, mint amilyen helyzetben most van – hangoztatta Matkovich Ilona.

Szólt arról is, hogy az elmúlt évtizedekben újságíróként azt tapasztalta, azokban a városokban, melyekben a polgárok olyan polgármestert és képviselőket választottak, akinek, akiknek fontos a városuk, akiknek tehetségük, tudásuk és munkabírásuk van ahhoz, hogy a város fejlődését előre vigyék, ott meg is indul a fejlődés. – MI ezért fogtunk össze, és ezért hiszek abban, hogy mi itt közösen, ennyi párt, és ennyi szervezet emberei ezt a fejlődést végre Vácon is be tudják indítani. Nagyon nagy szükség van erre – emelte ki a polgármester-jelölt, aki egy modern, fejlődő, európai várost képzel el.

Majd arról beszélt, hogy ő egy olyan képviselő-testületet képzel el, melyben a képviselők „kis polgármesterként” tevékenykednek, akik behozzák a hivatalba a helyiek gondját, a megoldandó feladatokat. – Polgármester és képviselő egységesen azért dolgozik majd, hogy az emberek problémájából minél többet sikeresen megoldjunk. A mi jelszavunk munka és összefogás! – utalt az előttük álló feladatok közös megoldására Matkovich Ilona, aki bejelentette, hogy „remek képviselő-jelöltjeik” vannak, akiket a programjukkal együtt a jövő héttől kezdődően folyamatosan bemutatnak. A közös munkát „egy óriási nagy takarítással” szeretnék elkezdeni, melybe bevonják a város polgárait is, mert rendet akarnak Vácon. – Tisztaságot, aszfaltos utakat akarunk Vácon, mert egy 33 ezres városban azt gondolom, ma már ez az alap! – fogalmazott az ellenzéki pártok polgármester-jelöltje.

Balczó Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője a 2019-es önkormányzati választás egyik legnagyobb tétjének azt nevezte, hogy „olyan polgármestereket és képviselőket válasszanak az emberek, akik nem a központi hatalom helytartóiként működnek, hanem a helyi lakosság érdekeit képviselik. – A Jobbik ilyennek ítéli Matkovich Ilonát, akit civil munkája és képviselői tevékenysége alapján örömmel támogat – jelentette be. Balczó Zoltán – az összefogásra utalva – kifejtette, hogy a párt identitását nem feladva működik együtt az ellenzéki pártokkal az országos választási siker érdekében.

Törzsök Tibor, a DK Pest megyei kampánykoordinátora, Molnár Csaba, a Momentum Pest megyei koordinátora, Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára egyaránt üdvözölte a megállapodást és Matkovich Ilona és a képviselő-jelöltek támogatást kérte a váci polgároktól.

Kiss Zsolt szocialista önkormányzati képviselő is tagja az ellenzéki összefogásnak -, bár pártja a bejelentés pillanatában nem tagja az összefogást támogató ellenzéki pártok politikai csoportjának - aki 2006 óta dolgozik a váciakért. Kijelentette, hogy pártja mindig azon munkálkodott, hogy jobb életminőséget biztosítson a városban élőknek. – Az ellenzéki összefogás Matkovich Ilona személyében olyan polgármester-jelöltet választott és támogat, aki erre képes. Ő független, pártonkívüli, de minden szervezet, melynek képviselői itt vannak, támogatják. Ezért arra kérem a váciakat, hogy támogassák Matkovich Ilonát és az ellenzéki képviselő-jelölteket. Csináljuk rendet Vácon Matkovich Ilonával és csapatával! Fogjunk össze, hogy élhetőbb, szebb város legyen Vác – fogalmazott a szocialista önkormányzati képviselő.

 

Herczeg Zoltán (balról) Mindenki Magyarországa Mozgalom, Balczó Zoltán, Törzsök Tibor, Molnár Csaba, Matkovich Ilona, Tordai Bence, Kanász-Nagy Máté, Ferjancsics László (Vácért Lokálpatrióta Egyesület), Kiss Zsolt

 

 Vetési Imre (Dunakanyar Régió)
Fotó: KesziPress

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2019 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Magyarországon is Európa tetején Stefán Ildikó és Kozsán Balázs (2019. 12. 07.)Idén is megérkezett a lufihajtogató Mikulás (2019. 12. 06.)A Városháza reagálása a Váci Dunakanyar Színház közleményére (2019. 12. 06.)Pest Megye Díszpolgára címet vehette át Varga Tibor (2019. 12. 06.)Sajtóközlemény: Veszélybe került a bemutató sorsa a Váci Dunakanyar Színházban (2019. 12. 06.)Az oroszoké lehet a Dunakeszi Járműjavító (2019. 12. 05.)A VSD labdarúgócsapat őszi szereplése - ahogyan Kecskés Zoltán edző értékeli (2019. 12. 05.)Egy szép kezdeményezés: Dorombol-Lak Dunakeszi Macskamentés (2019. 12. 05.)Jó, ha tudja, hogy év végén mikor rendel a háziorvosa! (2019. 12. 04.)Rétvári szerint Vác lemaradhat a városok versenyében (2019. 12. 04.)Adventi zenei áhítat (2019. 12. 03.)A gödi harcost tízezren ünnepelték Kassán (2019. 12. 02.)Mácsai Pál-est - új időpontban (2019. 12. 02.)Emléktábla avatás (2019. 12. 02.)Ahol sírni nemcsak a győzteseknek volt szabad... (2019. 12. 01.)
| Következő 15 |