2019. augusztus 25. vasárnap - Lajos Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink


Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2019. 08. 01.
Tuzson Bence: Előtérben az egészség

A helyi fejlesztések esetében is, amelyek elsősorban az itt élő lakosság érdekeit szolgálják, nagyon fontos a régiós szemlélet. Büszke vagyok azokra az apróbb eredményekre is, amelyek kevésbé látványosak talán, de összetartó közösséggé formálták az itt élő embereket – fogalmazott Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője a Dunakanyar Régió-nak adott nyilatkozatában.

A politikus beszélt az egészségmegőrzés jelentőségéről, és az ennek érdekében megvalósított fejlesztésekről, de kiemelt fontosságúnak nevezte az oktatási intézményekben elvégzett beruházásokat, az óvoda- és iskolaépítéseket is.

Térségünkben az elmúlt néhány évben kiemelt figyelmet fordítottunk az oktatási intézményekre és azok fejlesztésére, sorolhatnám itt Veresegyházat, Dunakeszit vagy Fótot is, mert sok-sok példával lehetne alátámasztani az elvégzett munka eredményeit – fogalmazott a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence, a Pest megyei 5. számú választókerület országgyűlési képviselője, aki a továbbiakban néhány gödi példát is említett. Mint mondta, a városban az elmúlt időszakban ötven férőhellyel bővítették az Ady Endre úti Csalogány óvodát, a Kincsem Óvoda udvarán pedig ovisport pálya nyílt. Elvégezték a gödi Németh László Általános Iskola energetikai felújítását, de ugyanebben az intézményben megújult a főzőkonyha is, mert helyi, lakossági igény mutatkozott arra, hogy ennek is bővítsék a kapacitását, és ehhez kapcsolódva beszerezték a szükséges konyhai eszközöket is – sorolta a politikus.

A képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy elsősorban a fiatal nemzedékek, az óvodás- és iskoláskorú gyermekek érdekeit, valamit az egészségmegőrzést, az egészséges életmódra való nevelést szolgálják a különféle sportberuházások is. Így például Alsógödön bővítették a dunai sportházat, és jelentős infrastruktúra-fejlesztést hajtottak végre a Gödi SE kajak-kenu szakosztályánál. Az alsógödi vízitelepen működő sportházat állami támogatással sikerült bővíteni, aminek fedezetét a Magyar Kajak-Kenu Szövetség kiemelt sportágfejlesztési programjában megvalósuló fejlesztésekre szánt forrásokból teremtették elő. Az Oázis lakóparkban épülő új egészségház melletti területen pedig kialakítottak egy szabadtéri edzőpark – mondta lapunknak Tuzson Bence.

A helyi fejlesztések esetében is, amelyek elsősorban az itt élő lakosság érdekeit szolgálják és a helyiek igényeit igyekeznek kielégíteni, nagyon fontos a régiós szemlélet – folytatta a képviselő –, ugyanis „engem mindig örömmel tölt el, amikor annak a példaértékű összefogásnak a különböző formáival találkozom, amelyekkel az elmúlt évek településfejlesztései itt nálunk, a régiónkban megvalósultak. S éppen ezért mondhatom el, hogy büszke vagyok azokra az apróbb eredményekre is, amelyek kevésbé látványosak talán, de összetartó közösséggé formálták az itt élő embereket.” A politikus ennek egyik példájaként emelte ki, hogy bár a Samsung gyár Gödön működik, a sikeres együttműködés eredményeként a fóti Fáy András Általános Iskolában kialakítottak egy úgynevezett Samsung Smart School, vagyis okosiskolai osztálytermet.

Tuzson Bence kitért arra is, hogy ugyancsak Fóton, a magyar kormány harminchétmillió forintos támogatásával számítástechnikai eszközöket – számítógépeket, laptopokat, monitorokat – szereztek be a helyi iskolák részére, ezzel is a 21. század követelményeinek megfelelőbbé téve az oktatást és annak színvonalát. A képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy a városban, a kormány háromszázötvenmillió forintos támogatásával várhatóan még az idén ősszel elkészül a Gondviselés Katolikus Óvoda, amelynek öt csoportszobája szolgálja majd itt helyben a legkisebbek nevelését.

Különleges előnyt jelent térségünk számára, hogy Veresegyházon nemrég megnyílt az Út az Egészséghez program túraösvénye, aminek a jelentősége abban mérhető, hogy az ilyen speciális helyszíneknek köszönhetően országszerte az utóbbi négy évben, vagyis mióta elkezdődött a program gyakorlati megvalósítása, már eddig is több tucat ember életét sikerült megmenteni – folytatta a politikus, aki bízik abban, hogy ennek a fejlesztésnek köszönhetően a térségünkben is hasonló eredményeket sikerül majd elérni. A megelőzés révén hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az egészséges emberek valóban egészségesek is maradjanak – mondta a lapunknak adott nyilatkozatában Tuzson Bence.Szabó Palócz Attila
Dunakanyar Régió

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2019 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Világbajnok lett a dunakeszi Hagymási Réka, bronzérmes Lucz Anna (2019. 08. 23.)Kozsuch Zsolt helyettes plébános: Búcsúzó gondolatok (2019. 08. 22.)Délután kialakulhat egy-egy zápor (2019. 08. 22.)Akit Erdély mindig visszavár - Tuzson-Berczeli Péter kolozsvári sikere (2019. 08. 22.)Nemzeti ünnep határok nélkül (2019. 08. 22.)Dióssi Csaba polgármester bejelentette, hogy újra elindul a választáson (2019. 08. 22.)Kiss Zsolt: "Az MSZP-vel teljesedett ki ellenzéki összefogás Vácon" - Dr. Bóth János, a szocialisták elnöke továbbra is dr. Néveri Istvánt támogatja (2019. 08. 21.)"Felkelt a mi napunk, István a mi urunk…" (2019. 08. 21.)Nyári tárlat 2019 (2019. 08. 20.)Rétvári: Napjainkban is európai politikát formáló tényező Magyarország (2019. 08. 20.)Csokonai Vitéz Mihály-díjat kapott a Vox Humana (2019. 08. 20.)Sarokkőnek lenni önmagában is kihívás (2019. 08. 19.)Kiütéses győzelem a bajnoki nyitányon - VS Dunakeszi - Pilisi LK-Legenda 6-0 (2-0) (2019. 08. 17.)VSD célja a bajnokság megnyerése - Rajt előtti interjú Kecskés Zoltán edzővel (2019. 08. 17.)Egy év a MÁV élén - Jönnek a KISS vonatok, megújulnak a Dunakanyar állomásai (2019. 08. 17.)
| Következő 15 |