2019. május 27. hétfő - Hella Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!









Támogatóink








Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2019. 04. 30.
Gourmet Fesztivál - Budapest

Több mint ötven étterem fogásaival - köztük Michelin-csillagos konyhák ételeivel - találkozhat a közönség május 16. és 19. között a Millenáris parkban a 9. OTP Gourmet Fesztiválon, melynek idei kiemelt témái a paprika, a sercli és a sör lesznek.

   A rendezvény célja megmutatni, hol tartanak azok a szereplők, akik ma Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról vagy minőségi termelőkről - hangsúlyozta az eseménysorozat hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Gourmet fesztivál alapítója.

   Gerendai Károly szerint a Gourmet mára hasonló jelentőséggel bír műfajában, mint a Sziget a zenei fesztiválok között.

   Nemes Richárd főszervező hozzátette, néhány éve minden Gourmet fesztiválra speciális tematikát is meghirdetnek. A kiemelt fogások után az utóbbi időben egyes alapanyagok kerülnek fókuszba: idén a magyar konyha egyik legfontosabb fűszere, a paprika, a sercli, azaz kenyérvég, valamint a hazai kézműves sörkultúra.

   A Gourmet nemcsak Magyarország gasztronómiai kínálatának legjavából nyújt ízeltőt, de mára a térség legjelentősebb gasztrofesztiváljává vált, ezúttal pedig Közép-Európán túl Moszkvából és Szöulból is érkeznek sztárséfek - számolt be.

   Exkluzív vacsorát ad az egyik legizgalmasabb osztrák séfként számontartott, két Michelin-csillagos Konstantin Filippou, bemutatkozik a moszkvai Twin Gardens konyháját irányító testvérpár, Iván és Szergej Berezuckij, a szöuli Michelin-csillagos Li Dzsong Guk pedig autentikus koreai ebédet főz.

   Bemutatkozik a nem champagne-i klasszikus érlelésű pezsgők egyik legjobbja, a trentinói Ferrari, melynek italaihoz Széll Tamás és Szulló Szabina álmodnak meg fogásokat.

   A látogatók átfogó képet kaphatnak a hazai kézművessör-felhozatalról, de klasszikus cseh és belga söröket is találhatnak, a hagyományosan kiállító magyar borászatok, pezsgőházak és pálinkafőzdék mellett.

   Újdonság lesz idén a Paprika Pop Up helyszín, ahol három napon át három séf - Tinusz Gábor, Bíró Lajos és Mészáros Ádám készít bográcsos ételeket.

   A 14 éven aluliakat három helyszínen várja játszóház és ingyenes programok, de a belépésért sem kell fizetniük.

   A rendezvény részletes programja a www.gourmetfesztival.hu honlapon érhető el.



MTI
fotó: pixabay.com

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2019 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Tíz példázat - koncert (2019. 05. 25.)Június 8-án szombaton nyit a váci strand (2019. 05. 24.)Rendkívüli nyitva tartás a kormányablakokban az EP-választás hétvégéjén (2019. 05. 24.)Innovatív megoldásokat építenek be az emeletes motorvonatokba (2019. 05. 24.)Hétvégén jó idő lesz, néhol záporral, zivatarral (2019. 05. 24.)Dunakeszi: Emlékezni, de nem felejteni (2019. 05. 23.)Magyaros ebéddel ünnepelték új otthonukat a nyugdíjasok (2019. 05. 23.)Jön a dunai árvíz, már elszállították a konténer éttermeket (2019. 05. 23.)Illusztrációk és képregények a Kőrösiben (2019. 05. 22.)Az idei gyermeknap újdonsága a családi fotózás (2019. 05. 22.)Kemencei falunap és majális a festői Börzsönyben (2019. 05. 21.)Tokióért is lovagoltak Alagon (2019. 05. 21.)ArtBorétum összművészeti fesztivál Vácrátóton (2019. 05. 21.)Hamarosan nyelvvizsga megszerzésére is felhasználható lesz a diákhitel (2019. 05. 21.)A tatamin is megvannak Dunakeszi bajnokai (2019. 05. 20.)
| Következő 15 |