2019. július 19. péntek - Emília Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2019. 04. 16.
Babják: Színház - az Életem

Színészként számos színdarabban aratott sikert, drámatanárként pedig több száz fiatallal szerette meg a színjátszás, a színház világát. Színész, rendező, művészeti vezető, tanár, műsorvezető… Nos, felsorolni sem egyszerű, nemhogy betölteni ezeket a szerepeket. Két és fél éve az ő vállán nyugszik a dunakeszi Pinceszínház sikere. Ő nem más, mint Babják Annamária, aki már a következő évad terveit is megosztotta velünk.

Babják Annamária 2017 októbere óta áll a Pinceszínház élén, míg mellette színészként játszik, oktat és kulturális műsort vezet a helyi televízióban

„Életem nagy szerelme, egyben legnagyobb kihívása mindez”

Vélhetően nem sejtette, hogy amikor 1993-ban a családjával Dunakeszire költözött, hogy a következő évtizedekben a város kulturális életének egyik meghatározó alakjává válik. Színészként rengeteg darabban aratott sikert, több száz fiatalnak tanította a színészet mesterségét saját színjátszó iskolájában, míg két és fél éve az ő vállán nyugszik a helyi Pinceszínház sikere. Ő nem más, mint Babják Annamária, aki már a következő évad terveit is megosztotta lapunkkal.

 

Színészként számos színdarabban aratott sikert, drámatanárként pedig több száz fiatallal szerette meg a színjátszás, a színház világát. Színész, rendező, vesző, művészeti vezető, tanár, műsorvezető… Nos, felsorolni sem egyszerű, nemhogy betölteni ezeket a szerepeket. Illetve ez nem is szerep, hivatás, „szerelem”!

„2007 óta vagyok tagja az Uray György Színháznak, ahol nagyon szép színészi feladatokat kaptam. Megtiszteltetés volt számomra, amikor Uray Zsuzsa – aki két évtizedig vezette a Színházat – átadta a „stafétabotot”. Boldogan vállaltam azzal a tudattal, hogy tovább kell vinnem az alapító Uray György szellemiségét. A színházvezetés életem nagy álma volt, egyben kihívása is, hiszen most már nem csak színészként működöm, hanem egy társulatért, az előadások színvonaláért, a Szinház működéséért is felelősséget vállaltam!” – vallja a színésznő, aki 2014-ben megkapta a Dunakeszi Városi Közművelődési Díjat.

Változatos repertoárral igyekeznek minden korosztálynak megfelelni, s nagy öröm számukra, hogy egyre nagyobb érdeklődés kíséri előadásaikat, mind Dunakeszi, mind a környező települések nézői részéről. Mindig teltház előtt zajlanak az előadások, így például Leonard Gershe „A pillangók szabadok” című színdarabja, Örkény István „Egyperces novellák” című összeállítás a Babják Színjátszó Stúdió előadásában, „Egy Asszon két vétkecskéje” Szabados Zsuzsa székely népmese estje. Két gyermekelőadásuk: Janikovszky Éva „Ha én felnőtt volnék”, valamint egy karácsonyi összeállítás „Karácsonyi ének” címmel.

„A következő évadban a meglévő darabokon kívül két új bemutatót tervezünk: Szép Ernő „Május” című színdarabját, továbbá egy összeállítást Franz Xaver „Kroetz” és Wolfdietrich „Schnurre” írásaiból „Szükségem van rád” címmel. Mindkettőt N. Kiszely Melinda rendezi. Andresz Kati színművésznővel van egy dédelgetett álmunk, Örkény István „Macskajáték” című darabjának színrevitele, remélem ez is sikerül a közeljövőben” – árulta el Babják Annamária.

Mint elmondta, befogadó színházként is szeretne helyet biztosítani színvonalas önálló esteknek, kisebb képzőművészeti kiállításoknak, melyek alkalmat adhatnak művész és látogató találkozásának, beszélgetésének, illetve olyan zenei esteknek, melyeken kamarazenekari koncerteket hallhat a közönség. Szeretne a gyermekeknek is kedvezni az általa rendezett Karinthy Frigyes „Tanár úr kérem”, Nógrádi Gábor „Segítség, ember!”, valamint Kassovitz László „Kócmajom” című előadásokkal, melyeket vasárnap délelőttönként láthatnak az érdeklődők. Ráadásul a Pinceszínház helyet ad – próbateremként, illetve előadások helyszíneként is – a városban 35 éve működő Tücsök Bábszínháznak, melynek 21 éve Annamária is tagja,.

2001 óta vezeti a József Attila Művelődési Központban a Babják Színjátszó Stúdiót. A foglalkozások heti rendszerességgel folynak szeptembertől júniusig, amikor is a nyári színjátszó táborzáró vizsgaelőadásával mutatják be a tanultakat.

„Rendkívül büszke vagyok a tanítványaimra, akik a Pinceszínház új társulataként mutatkozhattak be az „Egyperces novellák” c. előadásban. Két év múlva lesz 20 éves a Színjátszó Stúdió, amit egy olyan találkozóval szeretnék méltóképpen megünnepelni, ahová mindenkit nagy szeretettel várok, akikkel 2001 óta megismerkedhettem. Remélem, több százan leszünk!” – folytatta a színész-igazgató.

2017 őszén kapott felkérést a városi Telekeszi TV tulajdonosától, hogy legyen szerkesztője és műsorvezetője a havonta egyszer jelentkező Kulturális Magazinnak.

„Nagyon köszönöm Dobay Mártának, hogy ezzel a szép, izgalmas, számomra új feladattal bízott meg, meghívott vendégeimnek köszönöm a bizalmukat, amivel az életükről, hivatásukról mesélnek, a nézőknek pedig köszönöm a megtisztelő figyelmüket” – tette hozzá Babják Annamária.Molnár László
Dunakeszi Polgár

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2019 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Július 16-án kigördült az első KISS emeletes motorvonat a Dunakeszi Járműjavító gyártócsarnokából (2019. 07. 17.)Idegölő küzdelem a szúnyogokkal (2019. 07. 15.) Ismét családbarát munkahely lett Vác Város Önkormányzata (2019. 07. 15.)Szombaton 9-től kezdik hatástalanítani a bombát az újpesti vasútállomáson (2019. 07. 12.)Kinevezte Ferenc pápa Beer Miklós váci megyés püspök utódját (2019. 07. 12.)Végéhez közeledik az őszi árpa betakarítása (2019. 07. 11.)Tovább fiatalodott a Vác női kézilabdacsapata (2019. 07. 11.)Egy polgármester - III. rész (2019. 07. 10.)Félárú vasúti utazási kedvezmény a Visegrádi Palotajátékokra (2019. 07. 10.)Szeles, változóan felhős idő (2019. 07. 10.)Magyar Szabadságért díjjal tüntették ki Beer Miklós váci megyéspüspököt (2019. 07. 10.)Megjelent a Jézus Szíve Templom története (2019. 07. 09.)Felszentelték a megújult Szent Imre Plébániatemplomot (2019. 07. 09.)Egy polgármester (2019. 07. 09.)Huszonhetedszer is Váci Világi Vigalom (2019. 07. 09.)
| Következő 15 |