2019. április 25. csütörtök - Márk Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2019. 04. 11.
Frissítve: Rekordot döntött az idei Fut a Keszi

Az elmúlt fél évtizedben évről évre nőtt a Fut a Keszi futóversenyen rajthoz állók létszáma, amely idén, a hatodikon rekordot döntött, hiszen közel 1700 sportszerető fiatal és idősebb korú teljesítette az edzettségi állapotának leginkább kedvező távot.

Április 7-én, vasárnap kora délelőtt több ezren látogattak ki a Dunakeszi repülőtérre, hogy részesei legyenek egy nagyszerű közösségi élménynek, melyhez hozzájárult a ragyogó tavaszi időjárás, a futók remek hangulata, no és a szervezők kitűnő előkészítő munkája, Dunakeszi Város Önkormányzata támogatása, aminek köszönhetően – többek között - nevezési díj nélkül hódolhattak kedvenc szenvedélyüknek a futás, a mozgás szerelmesei.

 

Fábián Nikoletta, Bíró György és Seltenreich József, a programot szervező Dunakeszi Sportigazgatóság igazgatója

Idén is Bíró György és Barátai, valamint Fábián Nikoletta műsorvezető garantálták a nagyszerű hangulatot. Kundlya Zsófia tanárnő „lányai” látványos műsorukkal ezúttal is elkápráztatták a közönséget, miként Stefán Tivadar tanár úr ütősei is.

Dióssi Csaba polgármester idén is lefutotta az 5 kilométeres Fut a Keszi távját két fiával, Balázzsal és Csabával együtt

Dióssi Csaba köszöntőjében kiemelte, hogy Dunakeszi a sportok városa, melyre remek példa – többek között - a Fut a Keszi és a Mozdulj Dunakeszi. Nagyszerű sportolási lehetőség kínálkozik az óvodásoktól kezdve - az iskolásokon át, akik öt sportágat űzhetnek a mindennapos testnevelés órarendjébe beépítve – egészen a felnőttekig bezárólag. Ezt a célt szolgálja az a két új sportcsarnok is, melyek építése idén kezdődik, a harcművészeti edzőközpont felújítása, a Magyarság Sporttelepen épülő modern atlétikai pálya is.

A polgármester megnyitó gondolatai után -, aki egyébként két nagy fiával, Balázzsal és Csabával együtt futotta le a Fut a Keszi 5 kilométeres távját – újra Bíró Györgyé volt a „főszerep”, aki rendkívül szellemes mondataival és hasznos információival hangolta a 2,5 km (Kiskeszi), 5 km (Fut a Keszi) és 10 km (Nagykeszi) távokon rajthoz állókat.

Természetesen idén is volt ovis futás, ami nemcsak a kicsik, de szüleik körében is rendkívül nagy népszerűségnek örvend.

Szóval, szólt a zene, s a nagy közös visszaszámlálás után elrajtolt az idei Fut a Keszi népes mezőnye. A lelkes sportemberek az előttük gyönyörű panorámaként feltárulkozó Pilis hegység és a Megyeri híd irányába indultak el, hogy egy hatalmas, 2,5 kilométeres kört leírva egyszer, kétszer, vagy, mint a tízezresek négyszer fussák végig a vállalt távot.

A népes mezőnyből elsőként egy váci fiatalember teljesítette a 2,5 km-es Kiskeszit, akiről kiderült, hogy a BEAC igazolt atlétája, rövidtávfutó, így nem jelentett nehézséget számára a táv „legyűrése”. – Jólesett – mondta a győztes mosolyával.

Az első győztes

A futók színes kavalkádjában voltak idősek, fiatalok, együtt futó családok, baráti és munkahelyi közösségek is, mint pl. Dunakeszi legnagyobb egészségmegőrző cégének munkatársai is.

– Kellemes fáradtságot érzek, jó volt futni – árulta el a négy hölgy közül Koczág-Zubály Erika, aki egyébként rendszeresen sportol, konditeremben edz, hogy megőrizze fittségét, jó fizikai kondícióját. – A futásra kisfiam inspirált, aki velem együtt szerette volna lefutni a 2,5 km-t. Anya pedig „szót fogadott”, de nem bántam meg, élmény volt – mondta nevetve. – Én is ezt a távot teljesítettem a két gyermekemmel együtt – vette át a szót Pataki Anika, aki kolléganőjéhez hasonlóan rendszeresen jár kondi edzésekre, fut és kerékpározik is. – Biciklivel járok dolgozni, így naponta tíz kilométert tekerek – tette hozzá a sportos hölgy, aki számára ez természetes.

A négy kolléganő

A Fut a Keszi népszerűsége a városhatáron túl is ismert, hiszen a váciak, gödiek mellett vannak pl., akik évek óta itt vannak Újpestről, hogy hódoljanak e rendkívül jó edzettségi alapot biztosító sportágnak. – Irodai, igen megterhelő munkát végzek, ezért kikapcsolódásként, stresszoldásként hetente háromszor közel egy órát futok. Engem ez tölt fel – avat be Hamza Beatrix, aki az újpesti színekben focizó fiával, Neumann Ádámmal együtt az 5 km-es Kiskeszi-n indult.

Az újpesti édesanya és fia együtt futott

A 6. Fut a Keszi résztvevőinél talán csak Seltenreich József főszervező, a Dunakeszi Sportigazgatóság sportigazgatója volt boldogabb, hiszen a rendezvényre közel háromezer ember látogatott ki.

– Édes gyermekemnek tekintem ezt a sportprogramot. Hét éve, amikor sportigazgató lettem, eldöntöttünk, hogy újra indítjuk a korábbi évtizedekben nagy sikernek örvendő futóversenyt, melynek akkoriban a lóversenypálya adott otthont. Örülünk, hogy rendkívül pozitív a fogadtatása. Sőt, igen sokan igénylik, hogy még több futóversenyt szervezzünk a városban. Minden jó ötletet, igényt támogatunk, hiszen közismert, hogy Dunakeszin egyre hangsúlyosabb szerepe van a sportnak, amit minden évben jelentős összeggel támogat az Önkormányzat – mondta a sportigazgató.

A remek hangulatú futóverseny eredményhirdetésekor Bíró György bejelentette, hogy az idei Fut a Keszi rekordot döntött, melyen 1637 induló volt, akiknek a szervezők egy szép kivitelű emlékéremmel kedveskedtek. A futóktól és a szépszámú érdeklődőtől a rendezvény végén Dióssi Csaba polgármester az önkormányzat és a szervezők nevében úgy köszönt el, hogy „Jövőre veletek ugyanitt!”

 

 

 Vetési Imre (Dunakeszi Polgár)
Fotó: KesziPress


| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2019 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Vác: Négy ország tabudöntögető előadásai a VéNégyen (2019. 04. 25.)Átadták Göd nagy jelentőségű körforgalmi csomópontját (2019. 04. 25.)Göd: Jubileumi ünnepség (2019. 04. 24.)Új kormányablakot avattak Vácon (2019. 04. 23.)Dunakeszi Vízitúra Kupa - 2019 (2019. 04. 23.)Napközben esőre, szélre egyaránt számíthatunk (2019. 04. 23.)Göd: Életműdíjat vehetett át Koncz Gábor színművész (2019. 04. 23.)Dr. Beer Miklós: Húsvét jegyében (2019. 04. 20.)Helytörténet: Húsvét a régi Dunakeszin (2019. 04. 20.)M2: az ünnep alatt nem lesz változás a forgalmi rendben (2019. 04. 19.)Két éve nem volt ilyen magas a pótdíjak utáni befizetések összege (2019. 04. 19.)Parányi adomány Húsvétkor (2019. 04. 19.)Megtartotta első ülését a Zöld Híd társulás az új elnök levezetésével (2019. 04. 18.)Sződligeten is gyűjtenek a Notre-Dame újjáépítésére (2019. 04. 18.)Húsvét alkalmából csomagokat juttattak családoknak (2019. 04. 17.)
| Következő 15 |