2019. július 19. péntek - Emília Dunakeszi | Göd | Fót | Szentendre | Sződliget | Vác | Verőce | Kismaros | Nagymaros | Zebegény | Szob
Címlap | Külföld | Belföld | Kultúra | Sport | Hirdetés | Ingatlan | Bulvár | A nap receptje


Lapjaink


Lapjainkat letöltheti itt!


Lapjainkat letöltheti itt!

Támogatóink
Magyarország felhőképe

Felhőkép

Menetrendek

» MÁV - ELVIRA
» VOLÁN
» MAHART


E-mail belépők

» Freemail
» Gmail


Linkek

» Femina
» Használtautó
» Benzinár kereső
» Útvonalterv
» Autópálya-matrica
» Központi Tudakozó
» Magyarország.hu

2019. 03. 18.
Lingura Diána megidézte Celine Diont a Dunakanyar Hangja döntőjében

Tizedik alkalommal rendezték meg Dunakeszin az immár országos hírű tehetségkutató versenyt, a Dunakanyar Hangját. A jubileum igencsak emlékezetesre sikeredett, hiszen most fordult elő a verseny történetében először, hogy egy olyasvalaki lett a győztes, aki két éve a gyermekkategóriában lett első. Lady Gagát és Celine Diont is városunkba elhozó 14 éves Lingura Diána ráadásul a győztesnek járó vándordíjat a tavalyi bajnoktól, Lingura Tibortól a testvérétől vehette át.

Valami nagy dolog volt készülőben, valami olyan, amire eddig még sosem került sor a Dunakanyar Hangja tehetségkutató tíz esztendős történetében. No, nem az, hogy az elmúlt szombaton rendezték meg a Dunakeszin mindenki által jól ismert művelődési központban, a VOKE-ban a finálét, hanem benne volt a levegőben, hogy ezt az estét nem feledi el sokáig az, aki résztvevője volt. Akár versenyzőként, akár zsűritagként, vagy akár nézőként.

„Elképesztően erős a mezőny, nagyon nehéz lesz eldöntenünk azt, ki is a legjobb. Még a legfiatalabbak is olyan hanggal rendelkeznek, ami szinte elképzelhetetlen. nekünk nemcsak az a dolgunk, hogy kiválasszuk a díjazottakat, hanem az is, hogy amennyire lehet, segítsük őket a zenei pályán. Nem véletlen, hogy a Filharmonikusokkal lehetőséget adunk a tehetségeknek, hogy velünk énekeljenek például az Újévi hangversenyünkön” – mondta Farkas Pál, a zsűri tagja, Dunakeszi zenei igazgatója.

Magáról a döntőről kizárólag a dicséret hangján lehet írni, ugyanis mind a 16 énekes elképesztő teljesítményt nyújtott. Gondoljanak csak bele a kedves olvasók, amikor felcsendül Lloyd Webber macskájából az Éjfél egy 11 éves kislány torkából, ami nemcsak betölti az egész nagytermet, hanem több néző szemébe könnycseppeket csalt, vagy a mezőny doyenje, a 39 éves kormánytisztviselő, aki fergeteges Apácashowt varázsolt a színpadra, vagy az a gyermekkategóriába egyedüli fiúként bejutó Ella Márk, aki még meg is tapsoltatta produkciójával a nagyérdeműt.

De sokan a fülüknek sem akartak hinni, amikor a 13 éves Kosz Teodóra zongorán kísérve önmagát Christina Aguilera egyik legszebb dalát énekelte,

vagy éppen 17 évesen már a francia sanzon egyik leghitelesebb előadóját, Docsa Dórát hallgatta. Ám mindannyiukat felülmúlta ezen az estén egy 14 éves hölgy, akiért talán a legjobban a tavalyi verseny győztese szurkolt. A testvére, Lingura Tibor.

„Sokkal könnyebb volt tavaly versenyzőként itt lennem, mint most, amikor remeg kezem, lábam, annyira izgulok Diáért” – mondta el lapunknak Tibor.

Aztán valamennyien rájöhettünk, hogy az elődöntőben látott, és Dia által előadott Lady Gaga és Bradley Cooper duettjének a szintjét is felül lehet múlni. A két esztendeje a gyermekkategóriát megnyerő Dia ezúttal Celine Diont idézte meg a színpadon, és nem túlzás, ha a díva itt lett volna, talán ő tapsolt volna a leglelkesebben. Ám az énektudását egyvalami talán még felül is múlta: a szerénysége, és az az alázat, ahogy a színpadon és azon kívül viselkedett. Alig akarta elhinni, hogy sikerült, és amikor átvette bátyjától a győztesnek járó vándorserleget, ugyanaz a szeretet csillant meg mindkettőjük szemében.

„Megígérhetjük, hogy jövőre újra eljövünk, és akkor előadunk egy duettet. Egyelőre nekem most háttérbe szorul az éneklés, ugyanis készülök a felsőfokú angol nyelvvizsgámra, valamint az egyetemi felvételimre” – árulta el a húga kezét szorongatva Tibor.

Dia lapunknak elmondta, immár ő is énektanárhoz jár, ám nyolcadikos lévén, most neki is elsősorban a továbbtanulás körül forog a világ.

„Persze az éneklést nem hagyom abba. A mostani versenydalaimat édesanyámmal és Tibivel válogattuk, ám elárulom, az elődöntős számot Lady Gaga és Bradley Cooper dalát mindenképpen el szerettem volna énekelni. Nagyon boldog vagyok, el sem akarom hinni, hogy mindez sikerült” – fogalmazott Dia, aki Tibivel összekacsintva mondta: „Van még egy öcsénk…”

Majd nevetve hozzátették, ő sajnos nem énekel. Miközben erről beszélünk, elmegy mellettünk Dunakeszi városának két különdíjasa, Kosz Teodóra és Dióssi Melinda, akik városunk legjobbjai lettek a megmérettetésen, sőt előbbi ugye a gyermekek között a legjobbnak bizonyult.

Maga a zsűri egyik legtapasztaltabb tagja, Toldi Tamás – kilencedik alkalommal mondott ítéletet a versenyzők teljesítményéről – elismerte, ő bizony nagyon meghatódott, amikor az általa írt dalszöveget meghallotta egy csengő hangú gyermektorokból.

„Egyszerűen nem találtam szavakat, annyira jól esett mindez a lelkemnek. A döntő után elgondolkodtam, hogy ez a verseny hova fejlődött az elmúlt évek alatt, és bizony be kell látnom, néhány korábbi győztes, ha most indult volna, lehet, a döntőbe sem kerül be” – közölte a zenész-szövegíró.

Wernke Ádám - a képen jobbra -, és Loksa Levente, a Dunakanyar hangja megálmodói bíznak abban, hogy a következő tíz esztendőben is megrendezésre kerül a tehetségkutató. Megköszönték minden támogatónak a segítséget, és kiemelték, a jubileumi tízedik verseny igazán történelmire sikeredett: először fordult elő, hogy egy korábbi gyermekek között első énekes a felnőttek között is a legjobb legyen, ráadásul a Lingura Tibor és Dia személyében itt az első testvérpár, akik mindketten elmondhatják magukról: ők a Dunakanyar hangjai.Molnár László
Dunakeszi Polgár
SunnyPHOTO

| Impresszum | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Közlemény |

© 2019 Dunakanyar Régió - Közéleti Újság Online Kiadása

Legfrissebb hírek

Július 16-án kigördült az első KISS emeletes motorvonat a Dunakeszi Járműjavító gyártócsarnokából (2019. 07. 17.)Idegölő küzdelem a szúnyogokkal (2019. 07. 15.) Ismét családbarát munkahely lett Vác Város Önkormányzata (2019. 07. 15.)Szombaton 9-től kezdik hatástalanítani a bombát az újpesti vasútállomáson (2019. 07. 12.)Kinevezte Ferenc pápa Beer Miklós váci megyés püspök utódját (2019. 07. 12.)Végéhez közeledik az őszi árpa betakarítása (2019. 07. 11.)Tovább fiatalodott a Vác női kézilabdacsapata (2019. 07. 11.)Egy polgármester - III. rész (2019. 07. 10.)Félárú vasúti utazási kedvezmény a Visegrádi Palotajátékokra (2019. 07. 10.)Szeles, változóan felhős idő (2019. 07. 10.)Magyar Szabadságért díjjal tüntették ki Beer Miklós váci megyéspüspököt (2019. 07. 10.)Megjelent a Jézus Szíve Templom története (2019. 07. 09.)Felszentelték a megújult Szent Imre Plébániatemplomot (2019. 07. 09.)Egy polgármester (2019. 07. 09.)Huszonhetedszer is Váci Világi Vigalom (2019. 07. 09.)
| Következő 15 |